vtbkultuur Peer

Peer

Beiaardconcert

Beiaardconcert met Richard De Waardt

Datum: 31/08/2016 tot 01/01/1970
Uur: 20:00
Plaats: Luisterplaats (Binnentuin Feestzaal 't Kabinet), Kloosterstraat, Peer
Prijs leden: Gratis
Prijs niet-leden: Gratis
Type: Podiumactiviteit - concert

In samenwerking met het Beiaardcomité Peer kunt u genieten van het beiaardconcert met Richard De Waardt en Dina Verheyden.
Op het scherm kunt u de muzikanten aan het werk zien.

Richard de Waardt is in 1982 geboren te Maassluis. Hij studeerde aan de Koninklijke Beiaardschool "Jef Denyn" te Mechelen en behaalde het einddiploma met grote onderscheiding in 2010. Sinds 2012 is hij stadsbeiaardier van Rotterdam. Richard won verschillende (eerste) prijzen op internationale beiaardwedstrijden en geeft regelmatig beiaardconcerten in binnen- en buitenland, waaronder de Scandinavische landen en de VS. Richard is een muzikale duizendpoot, bespeelt verschillende instrumenten en is op muzikaal vlak moeilijk in een hokje te plaatsen. Als accordeonist speelt hij in de groep "Kampa Kampa!". Ze brengen muziek die swingt, ontroert, beweegt en leeft.
Richard is tevens de drijvende kracht achter de muzikale onderneming "Kampa Kampana". Hij geeft muzikale workshops aan groepen kinderen, volwassenen en alles daartussen.

Dina Verheyden (1982) ontplooide zich al op jonge leeftijd als muzikante met klarinet, orgel en zang. Als dertienjarige raakte ze in de ban van de beiaard en vatte haar studie aan de Koninklijke Beiaardschool te Mechelen aan. Aan het Lemmensinstuut te Leuven behaalde ze  haar Master solo zang, optie orgel en harmonie. In 2007 behaalde ze haar diploma aan de beiaardschool. Dina is tevens zanglerarezs te Duffel. Ze is verbonden aan de beiaardschool te Mechelen als docente voor beiaard en verschillende andere vakken.

 

<
>
x