vtbkultuur Peer

Peer

Beiaardconcert

Beiaardconcert met Koen Van Assche

Datum: 17/08/2016 tot 01/01/1970
Uur: 20:00
Plaats: Luisterplaats (Binnentuin Feestzaal 't Kabinet), Kloosterstraat, Peer
Prijs leden: Gratis
Prijs niet-leden: Gratis
Type: Podiumactiviteit - concert

In samenwerking met het Beiaardcomité Peer kunt u op de luisterplaats genieten van het beiaardconcert met Koen Van Assche (beiaard), Hilde Michielsen (dwarsfluit) en Marijke Gonnissen (cello).
U kunt op het scherm de beiaardier en de muzikanten live aan het werk zien.

Koen Van Assche studeerde dwarsfluit te Mortsel en vanaf zijn 14de aan de Koninklijke Beiaardschool "Jef Denyn" te Mechelen, waar hiij in 1986 het einddiploma behaalde. Hij is co-stadsbeiaardier van Antwerpen en stadsbeiaardier van Lier, Turnhout en Herentals. Hij concerteert regelmatig in de Europese beiaardlanden en in de USA. Tijdens internationale beiaardwedstrijden won hij verschillende prijzen en zijn beiaardspel is te beluisteren op 7 CD's. Hij organiseert en verzorgt elk jaar diverse klassieke concerten waarin de beiaard op een originele wijze tot uiting komt in een samenspel met andere instrumenten.
Koen Van Assche is tevens bestuurslid van de Vlaamse Beiaard Vereniging en vice-president van de Beiaard Wereld Federatie. Hij is auteur van een studiemethode voor het beiaardspel en is beiaarddocent aan de  Koninklijke Beiaardschool "Jef Denyn" te Mechelen en aan de Academies van Muziek, Woord en Dans te Borgerhout en Lier.

Hilde Michielsen studeerde dwarsfluit, muziekgeschiedenis en pedagogie aan het Koninklijk Vlaams Muziekconservatorium Antwerpen. Daarna studeerde ze traverso bij Wim Brabants, volgde ze nog lessen dwarsfluit bij E. Dequeker en K. Klemm en voltooide ze de studie muziektherapie te Zeist (NL). Ze concerteerde in kamermuziekensembles en kamerorkesten en trad regelmatig op in combinatie met woord (poëzie en verhalen). Ze geeft les aan de Academie voor Muziek, Woord en Dans te Mortsel. In Nederland, waar ze sinds 1994 woont, werkt ze samen met verschillende pianisten, andere instrumentalisten en euritmie. Ze is lid van het Haags trio Alouette (fluit, zang en piano) en het barokensemble Quirinus waarin ze traverso speelt.

Marijke Gonnissen studeerde aan het Lemmensinstituut te Leuven, piano bij Frans Van Beveren en cello bij Hans Mannes. Voor beide instrumenten behaalde ze het diploma Master in de Muziek. Daarnaast specialiseerde ze zich in de vertolking van kamermuziek. In 1996 werd ze laureate piano van de Dexia-wedstrijd en won ze er de "Speciale Prijs voor Pianobegeleiding". Als celliste is zij verbonden aan Het Kamerorkest Brugge, onder de artistieke leiding  van Ning Kam (2e laureate van de Koningin Elisabethwedstrijd 2001). In kamermuziekverband treedt ze op met MU6, Arco Baleno, in duo met organiste Els Biesemans.
Ze werkt mee aan verschillende projecten, als freelance celliste of pianiste, zowel in kamermuziek als in ensemble. Als pianiste werkt ze als begeleidster voor koren. Marijke  geeft voltijds cello- en pianoles aan de academies van Lier en Mortsel. Hierbij heeft ze het voordeel om haar celloklassen zelf te kunnen begeleiden.

<
>
x