vtbkultuur Peer

Peer

Beiaardconcert

Beiaardconcert met David van der Vlies (Veere, Spijkenisse)

Datum: 10/08/2016 tot 01/01/1970
Uur: 20:00
Plaats: Luisterplaats (Binnentuin Feestzaal 't Kabinet), Kloosterstraat, Peer
Prijs leden: Gratis
Prijs niet-leden: Gratis
Type: Podiumactiviteit - concert

In samenwerking met het Beiaardcomité Peer kunt u genieten van het beiaardconcert van David van der Vlies, beiaardier te Veere en Spijkenisse (Nederland).
Op het scherm kunt u de beiaardier live aan het werk zien.

David van der Vlies woont in Dordrecht. Hij is in 1977 geboren te Ridderkerk en volgde daar vanaf jonge leeftijd orgellessen aan de muziekschool.
In 2000 haalde hij zijn diploma Docerend Musicus voor het hoofdvak orgel en kerkmuziek met als bijvakken piano en zang aan het Rotterdamse Conservatorium. In juni 2002 behaalde hij zijn tweede fase diploma Uitvoerend Musicus.
Vanaf 2000 studeerde hij bij Arie Abbenes, Jacques Maassen en Henk Verhoef aan de Nederlandse Beiaardschool te Amersfoort. Op 30 juni 2006 behaalde hij daar zijn Master-diploma voor beiaardier. Als organist en choir director is hij verbonden aan de St. Mary's Church te Rotterdam.
Hij geeft orgel- en pianoles in Ridderkerk, Dordrecht, Puttershoek en Oud-Beijerland. Sinds 2001 is hij als orgeldocent verbonden aan de muziekschool ToBe Cultuur Centrum in Ridderkerk en Dordrecht.
In 2008 is David aangesteld als 2e beiaardier in de gemeente Spijkenisse. Hij is in 2012 benoemd tot stadsbeiaardier van Veere en is hiermee de bespeler van het carillon uit 1735-1791 gegoten door Peter en Andreas Jozef van den Gheyn. David vervangt in een aantal plaatsen de vaste beiaardiers en speelt in de zomermaanden concerten op diverse beiaarden in Nederland en nu ook in België.

<
>
x