vtbkultuur Peer

Peer

Beiaardconcert

Beiaardconcert met Paul Maasen (Breda, Nederland)

Datum: 03/08/2016 tot 01/01/1970
Uur: 20:00
Plaats: Luisterplaats (Binnentuin Feestzaal 't Kabinet), Kloosterstraat, Peer
Prijs leden: Gratis
Prijs niet-leden: Gratis
Type: Podiumactiviteit - concert

In samenwerking met het Beiaardcomité Peer kunt u op de luisterplaats genieten van het beiaardconcert van Paul Maasen, stadsbeiaardier van Breda (Nederland).
U kunt op het scherm de beiaardier live aan het werk zien.


Paul Maassen (1981) is sinds december 2012 aangesteld als stadsbeiaardier van Breda. Hij treedt daarmee in de voetsporen van zijn vader, en is als zodanig reeds de 4e generatie Maassen sinds 1923 op de beiaard van de Grote Kerk Breda.
Opgeleid als jazzpianist aan Codarts Rotterdam, studeerde hij vervolgens gedurende zijn Master-opleiding aan het Utrechts conservatorium tevens beiaard. Paul zoekt met zijn specifieke insteek als jazzmusicus regelmatig naar nieuwe wegen binnen de beiaardmuziek en concerteert daarmee in binnen- en buitenland. Naast beiaardier is Paul onder meer bandleider en componist van zijn eigen jazz-ensemble Miró Move, en veelgevraagd pianist bij jazzensembles en muziektheater. Ook is hij muzikaal docent bij Mandela de musical. Tevens doceert hij aan de Musical Factory Tilburg en is hij gastdocent aan het Haarlems Conservatorium en Codarts Rotterdam.
In 2013 kwam de beiaardPLUS CD uit die hij samen met zijn vader produceerde.
Gedurende het beiaardseizoen laat Paul zich niet alleen van zijn lichte kant horen. Afgelopen jaar arrangeerde hij de integrale bundel "Children's Corner" van Claude Debussy voor beiaard, waarvan hij enkele delen zal spelen.
Ook speelt hij de avant-garde compositie "Variations on a Maiden Song" van Jacques Maassen.
Als jazz-geschoold musicus, bestaat het 2e deel van het concert uit moderne jazz-arrangementen van Paul.

<
>
x