Cultuursmakers

Oostende

REISVERSLAG DEN HAAG EN UTRECHT

35 enthousiaste deelnemers, 20 uit Oostende en 15 uit Roeselare vertrokken op 5 augustus 2018 per bus naar Den Haag en Utrecht. Tegen de middag aankomst in Den Haag en inchecken in Hotel Mercure, pal in het centrum.

Korte wandeling naar Het Mauritshuis voor een gesmaakte broodjeslunch en een geleid bezoek aan dit fenomenale museum. 

Daarna vrije tijd en diner in het hotel.

Maandag 6 augustus was voorbehouden voor een dagtrip naar Utrecht waar we in de voormiddag een mooie stadswandeling "Utrecht hotspots" maakten. na de lunch in restaurant De Rechtbank maakten we een rondvaart op de grachten met aandacht voor de "werven".

In de late namiddag terugrit naar ons hotel voor diner en overnachting.

Dinsdag 7 augustus was voorbehouden voor Den Haag met in de voormiddag het Panorama Mesdag (voor velen een openbaring) en een geleid bezoek aan Escher in Het Paleis. 

Na de lunch in Restaurant InStock werd 's namiddags een geleide stadswandeling gemaakt langs o.a. het Binnenhof.

Het diner werd genuttigd in Restaurant De Dagvisser in de havenbuurt van Scheveningen waar we een echt culinair festijn beleefden. Weg de mythe dat je in Nederland niet goed kunt eten.

Woensdag 8 november brachten we in de voormiddag een geleid bezoek aan "Mondriaan en De Stijl" in het Gemeentemuseum Den Haag. We lunchten in restaurant Gember, vlak naast het Gemeentemuseum, en we sloten onze geslaagde reis af met een geleide busrit door Den Haag om te eindigen in Scheveningen voor een ritje op het Reuzenrad aan de pier onder het nuttigen van een glaajse Prosecco.

Moe maar voldaan keerden we vervolgens huiswaarts.

Een speciale vermelding voor de meer dan gewaardeerde hulp en medewerking van The Hague Experience en Utrecht Marketing. Deze partners zijn zeker aan te raden.

Bekijk ook de foto's op onze fotopagina.

 

<
>
x