vtbkultuur Oostakker

Oostakker

Theater voorstelling 'Het gezin Van Paemel'

Op zondag 29 september 2019 nemen we deel aan de nationale voorstelling in het CC Leietheater in Deinze om 14.30 uur van 'Het gezin Van Paemel' van Cyriel Buysse. De regie is in handen van Hans Van Cauwenberghe en de rol van boer Van Paemel wordt vertolkt door Jo De Meyere.

Datum: 29/09/2019
Uur: 14:30
Plaats: CC Leietheater Deinze
Plaats van bijeenkomst: Oostakker, details volgen later
Prijs leden: 30 Euro
Prijs niet-leden: 35 Euro
Type: Podiumactiviteit - theater

“Z’hén op ’t volk geschoten, moeder.”

Met deze fenomenale openingszin start het meeslepende relaas van het gezin Van Paemel. Dit Vlaams boerengezin gaat begin 20ste eeuw gebukt onder armoede en wordt vernederd door de adel, tevens pachtheren van het erf.  De kinderen Van Paemel leggen zich niet zomaar neer bij dit armtierig bestaan.  Ze zijn jong en bruisen dan ook van levenslust.  Dochter Cordule legt het aan met de vrijbuiter Masco, zoon Eduard is socialist en strijd tegen sociaal onrecht in de stad.  Ook de andere kinderen zoeken een nieuwe toekomst.   Voor boer Van Paemel is er geen uitweg,  “wirken, nondedzju ! tot a ’k ‘r bij valle” is de kern  van zijn leven.

 

In de Oost-Vlaamse streektaal komen de kleurrijke personages tot leven.

Jo De Meyere, misschien wel de allerbeste Vlaamse acteur, realiseert een van zijn grootste dromen en speelt de boer met een vastberadenheid en naturel alsof hij  in een boerderij geboren is.  De amateurs/liefhebbers uit Deinze en omstreken die deel uitmaken van de cast zetten stuk voor stuk sterke figuren neer.  Met deze opener zet het Leietheater zich meteen op de culturele kaart.

 

De voorstelling “Het gezin Van Paemel” is een exclusieve voorstelling voor vtbKultuur deelnemers.

In de prijs is begrepen : voorstelling, busvervoer heen en terug, en fooi van de chauffeur.

Betaling gevraagd ten laatste tegen 01 augustus 2019.

 

Reservering bij Adriaan Stockman : adriaan.stockman@skynet.be.

<
>
x