vtbkultuur Oostakker

Oostakker

Tentoonstelling 'VAN EYCK, EEN OPTISCHE REVOLUTIE' - INSCHRIJVINGEN AFGESLOTEN

Op zaterdagnamiddag 18 april 2020 bezoeken we met onze afdeling de tentoonstelling ‘Van Eyck, een optische revolutie’ in het Museum voor Schone Kunsten (MSK) te gent.

Deze tentoonstelling roept zichzelf uit tot een ‘once-in-a-lifetime’-ervaring tijdens het Gentse themajaar ‘OMG! Van Eyck was here’.

Datum: 18/04/2020
Uur van samenkomst: namiddag, tijdstip zal later gecommuniceerd worden
Plaats: Museum voor Schone Kunsten, Gent
Adres: Fernand Scribedreef 1, 9000 GENT
Plaats van bijeenkomst: Inkom
Prijs leden: 22
Type: Tentoonstelling
Beschikbare plaatsen: 28

Wereldwijd zijn er van de Vlaamse meester Jan Van Eyck slechts een twintigtal werken bewaard. Zeer uitzonderlijk reist zeker de helft van deze werken in 2020 naar Gent voor de tentoonstelling ‘Van Eyck, een optische revolutie’ in het MSK. Hier worden ze samengebracht met werk uit het atelier van Van Eyck, kopieën van intussen verdwenen schilderijen en meer dan 100 topstukken uit de late middeleeuwen.     

Het wordt dus een niet te missen krachttoer die de wereld van Van Eyck en zijn revolutionaire blik  tastbaarder maakt dan ooit.                                                              

Deze tentoonstelling loopt slechts drie maanden van 1 februari tot en met 30 april 2020

De acht gerestaureerde buitenluiken van ‘De Aanbidding van het Lam Gods’ staan uiteraard centraal in de tentoonstelling. De panelen worden verdeeld over de tentoonstellingszalen, zodat jullie dichter dan ooit bij het meesterschap van Van Eyck komen… Mis deze unieke kans dus vooral niet!

De prijs van het ticket is 22 Euro waarin een audiogids is inbegrepen.

De plaats van samenkomst is het Museum voor Schone Kunsten (MSK), Fernand Scribedreef 1, 9000 Gent. Het museum is eenvoudig te bereiken via het openbaar vervoer (halte Heuvelpoort).

Daar er een groot aantal bezoekers wordt verwacht voor deze tentoonstelling, wordt er voor de tickets met tijdsblokken van 20 minuten gewerkt waarbij je met het ticket binnen kan in het museum. Hoe lang je in het museum blijft is niet bepaald en je bent dus vrij om de kunst op je eigen tempo te ontdekken.

Het juiste uur van ons tijdsblok is op dit moment echter nog niet bekend. Het is zeker voorzien in de namiddag maar het juiste tijdstip om het museum binnen te gaan en ook het tijdstip van samenkomst van onze groep aan het museum wordt later medegedeeld. 

Inschrijving: Pol Storme, Tel. 09/2590275, email: oostakker@vtbkultuur.be

Betaling gevraagd ten laatste tegen 15 oktober 2019 op rekening BE10 7360 6084 2104 van vtbKultuur Oostakker (let op: nieuw rekeningnummer!!).

<
>
x