Cultuursmakers

Oostakker

STADSWANDELING 'Seven Senses Tour ' - VOLZET

In het kader van het ‘Van Eyck jaar’ in Gent nemen we deel aan de stadswandeling ‘Seven Senses Tour’ of ‘Zeven Zintuigen Toer’ op zaterdag 26 september 2020.

Datum: 26/09/2020
Uur: 14:00
Plaats: Raadskelder, Belfort Gent
Adres: Belfort Gent , 9000 Gent
Plaats van bijeenkomst: Raadskelder, Belfort Gent
Prijs leden: 9 Euro - 16 Euro
Type: Wandeling of fietstocht

In het kader van het 'Van Eyck jaar' in Gent nemen we deel aan de stadswandeling 'Seven Senses Tour' of 'Zeven Zintuigen Toer' op zaterdag 26 september 2020. We komen samen aan de Raadskelder onder het Belfort omstreeks 14.00 uur (het exact tijdstip wordt later medegedeeld) waar we met een plannetje een voorgeschreven route volgen waarbij we op verschillened plaatsen halt houden en opgewacht worden door een gids die uitgeleg geeft over de plaats en de beleving. De toer duurt ongeveer drie uur en omvat een wandeling van 2 km en een boottocht van ongeveer een half uur. De toer eindigt terug aan de Raadskelder.

Dit is niet de zoveelste stadswandeling die je langs platgetreden paden brengt, maar een waar feest voor de zintuigen. Ontdek Gent door de ogen van Jan Van Eyck en gebruik, zoals de grootmeester, al je zintuigelijke troeven. Ruiken, voelen, proeven, horen, zien, je 'zesde zintuig' aanscherpen en ook bewegen: ze komen alle zeven aan bod tijdens deze tour!

Laat je meevoeren langs historisch pareltjes zoals het groot Vleeshuis met een muurschilderij uit de tijd van Van Eyck en het Geeraard de Duivelsteen waar je de geur van God leert kennen maar je ook de geur van de bloemrijke weide op het Lam Gods kunt ruiken.

Bevaar de Gentse binnenwateren en aanschouw een spektakel van digitale projecties van het Lam Gods in de tunnel onder het François Laurentplein.

We kunnen verbluffende creatieve muurschilderingen en straatkunst bewonderen van grote namen als Hyuro, Pastel, Strook en Isaac Cordal.

Ook onze smaakpapillen worden niet verwaarloosd! We krijgen een speciaal biertje en ambachtelijke gemaakte koekjes tijdens de wandeling. Deze zijn allemaal speciaal gemaakt voor het Van Eyck-jaar.

De stadswandeling is aangepast volgens de laatste nieuwe veiligheidsnormen in het kader van de bestrijding van het coronavirus. Eén van de maatregelen is dat het aantal deelnemers beperkt wordt per tijdslot van 20 minuten. Cultuursmakers Oostakker heeft één tijdslot uitgekocht en daarom is het aantal deelnemers beperkt.

De deelnemers krijgen op de startlocatie (Raadskelder) een kaart van de toer om eventueel individueel of in gezinsverband de wandeling te kunnen volgen. Wij zullen echter zoveel mogelijk in groep de uitgestippelde toer volgen met het in acht nemen van de 1.5 meter afstandsregel.

De handen dienen steeds te worden ontsmet bij het binnentreden van de locaties; er is handgel voorzien op alle stopplaatsen. Verder wordt er gevraagd om een mondmaster mee te brengen want deze is verplicht op de boot en op enkele binnenlocaties maar kan ook algemeen verplicht zijn.

De prijs voor deze stadswandeling (ticket, begeleiding en fooi voor de bootgids) bedraagt 9 Euro voor Gentenaars en 16 Euro voor niet-Gentenaars. Voor inschrijvingen contacteer Pol Storme, tel. 09 259 02 75, e-mail: oostakker@cultuursmakers.be. Gelieve na bevestiging van je reservering onmiddelijk te betalen door storting op rekening BE10 7360 6084 2104 van Cultuursmakers Oostakker.

Je bent pas ingeschreven na betaling.

<
>
x