vtbkultuur Oostakker

Oostakker

KNIPOOGDAG: DAGUITSTAP NAAR POPERINGE EN IEPER

De KnipoogDag 2021 op zondag 29 augustus brengt ons in de voormiddag naar Poperinge voor een geleid bezoek aan het hopmuseum. In de namiddag gaan we naar Ieper voor het cultureel stadsfestival waar er verschillende activiteiten zijn om de stad en zijn geschiedenis beter te leren kennen. Het wordt een prachtige dag in een interessante regio...... 

Datum: 29/08/2021
Uur van samenkomst: nog te bepalen
Plaats: Poperinge en Ieper
Adres: Markt , 8900 Ieper
Plaats van bijeenkomst: Oostakker, P&R Carrefour aan de Antwerpsesteenweg
Thema: Geschiedenis en erfgoed
Type: Groepsbezoek

's Morgens vertrek met de bus vanuit Oostakker (Carrefour aan de Antwerpsesteenweg) richting Poperinge waar we om 10.00 u deelnemen aan het geleid bezoek in het HOPMUSEUM. 
Poperinge is de hoofdstad van het Goede Leven en de hopteelt. In het Hopmuseum nemen typische personages zoals De Neus en De Zakker je mee langs de Belgische hop- en biercultuur.

In dit complex, waar hop vroeger werd gewogen, gekeurd en gestapeld, kom je alles te weten over de geschiedenis van de hopplant, de veldwerken, de hopoogst en de toepassingsvormen. Bewonder er de Belgische biercollectie met meer dan 2000 bieren, verzameld in één lange muurkast en gedigitaliseerd in de 'biertafel'.
Een kenner neemt je tijdens deze KnipoogDag op sleeptouw doorheen het museum en maakt je wegwijs in de geschiedenis, de teelt en de hoppluk van vroeger en nu. Uiteraard komt ook de Belgische biergeschiedenis aan bod. Ruik, voel en proef de Belgische hop!

Vanaf 12.15 u staat het middagmaal klaar.

In de namiddag, van 14 tot 17 u, nemen we deel aan het cultureel stadsfestival in Ieper georganiseerd door vtbKultuur Nationaal.
Daar kunnen we individueel of in kleine groepjes en aan de hand van een programmablad Ieper verkennen. Met je vtbKultuur-button opgespeld ben je welkom op verschillende bezoekpunten die getuigen van een rijk en divers verleden van deze stad.

Hier zijn enkele activiteiten uit het aanbod:

  • Duik in het rijke verleden van Ieper en Westhoek in het Yper Museum. Het decor van de Lakenhallen krijg je er bovenop cadeau.
  • Droom over het leven van de Ieperse adel in het Merghelynck Museum.
  • Luid een van de acht Ring Bells in de Saint George Memorial Church.
  • Beleef de interactieve verhalen van de kleine man uit de Grote Oorlog in het In Flanders Fields Museum en verneem er meer over de Wederopbouw na de Eerste Wereldoorlog.
  • Kom op adem na de beklimming van de Belforttoren en kijk eindeloos rond naar de stad, het frontlandschap en de heuvels.
  • Gooi mee een balletje in het nieuwe buitenspel De Leeuwentoren, een mix tussen Kubb en petanque, aan de gelijknamige 14de-eeuwse toren van de vesting.
  • Laat je ogen fonkelen door de 23 prachtige glasramen in de Proosdijzaal van de Sint-Maartenskathedraal.
  • Luister naar het verhaal van de ongelukkige Godelieve van Gistel in het Sint-Jansgodshuis en Godelievekapel.
  • Verneem meer over het Ieperse vestinglandschap in de Kazematten.
  • Geniet van de vele concertjes op de historische locaties.

Gidsen laten je kennismaken met de vele gekende en minder gekende pareltjes van Ieper.

De KnipoogDag sluiten we af met een drankje om 17.15 u. aan het evenementenplein Cultuurcentrum Het Perron. Het einde van ons cultureel stadsfestival is voorzien om 18.00 u waarna we met de bus terugkeren naar Oostakker.

De prijzen voor deze dagreis (met bezoeken, busvervoer, fooi voor de chauffeur en middagmaal dranken niet inbegrepen) bedragen 50 Euro voor leden en 54 Euro voor niet-leden.

Voor inschrijving contacteer Pol Storme, tel. 09 259.02.75,  e-mail: oostakker@vtbkultuur.be.

Gelieve te betalen door storting op rekening BE10 7360 6084 2104 van vtbKultuur Oostakker met vermelding van KnipoogDag. Gelieve ook uw keuze van hoofdgerecht (vlees of vis) te vermelden.

Concrete afspraken zoals juiste uur van vertrek worden later medegedeeld.

 

 

 

<
>
x