vtbkultuur Oostakker

Oostakker

EEN ROMANTISCHE MIDDAG MET MEESTERWERKEN VAN MOZART EN BRAHMS - INSCHRIJVINGEN AFGESLOTEN

Het Antwerp Symphony Orchestra speelt onder leiding van Philippe Herreweghe op 7 maart 2020 om 15.00 u een concert in de Koningin Elisabethzaal in Antwerpen onder de titel ‘Paul Lewis ontroert met Mozart’.

Datum: 07/03/2020
Uur: 15:00
Plaats: Koningin Elisabethzaal
Adres: Koningin Astridplein 26, 2018 Antwerpen
Prijs leden: 38 Euro
Prijs niet-leden: 36 Euro
Thema: Muziek
Type: Podiumactiviteit - concert

Het Antwerp Symphony Orchestra is het symfonisch orkest van Vlaanderen met als thuisbasis de schitterende Elisabethzaal. Deze zaal opende zijn deuren in november 2016 als een nieuw cultuurbaken in het hart van Antwerpen.

 Het programma van dit concert bestaat uit:

  • Mozart: Maurerische Trauermusik in c (KV 477) (KV 479a)
  • Mozart: Pianoconcerto nr. 27 in Bes, KV 595
  • Brahms: Symfonie nr. 2 in D, opus 73

 Mozarts Pianoconcerto nr. 27 was zijn laatste wapenfeit als concertsolist. Onder de vingers van pianist Paul Lewis komen de melancholie en berusting die uit de muziek spreken helemaal tot uiting. Het is alsof de componist zijn einde voelde naderen.

Ook met zijn indringende Maurerische Trauermusik die hij schreef voor de vrijmetselaarsloge, bouwde Mozart een brug naar de Romantiek.
De ‘pastorale’ Tweede symfonie is Brahms’ wondermooie bijdrage aan dit nieuwe muziektijdperk waarin componisten vooral het hart lieten spreken.

 

Philippe Herreweghe werd geboren in Gent en combineerde er zijn universitaire studies met een muzikale opleiding aan het conservatorium. In dezelfde periode begon hij te dirigeren en in 1970 richtte hij het Collegium Vocale Gent op. Sinds 1997 is hij als dirigent verbonden aan het Antwerp Symphony Orchestra maar hij is ook een veel gevraagd gastdirigent van beroemde orkesten.

Paul Lewis is de pianist in dit concert en wordt internationaal beschouwd als één van de toonaangevende musici van zijn generatie. Hij studeerde aan de Chetham's School of Music en de Guildhall in Londen en deelde het podium met vooraanstaande orkesten zoals het London Symphony, het New York Philharmonic en het Koninklijk Concertgebouworkest.

Tickets voor dit concert kun je reserveren bij Pol Storme, tel. 09 2590275, e-mail: oostakker@vtbkultuur.be.

De prijzen (reservatiekosten en programmaboekje inbegrepen) bedragen 36 Euro voor leden en 38 Euro voor niet-leden.

Gelieve na onze bevestiging van je reservering onmiddellijk te betalen door storting op rekening BE10 7360 6084 2104 van vtbKultuur Oostakker.

Het concert gaat door in de Koningin Elisabethzaal, Koningin Astridplein 26, Antwerpen.

De verplaatsingskosten zijn niet inbegrepen!

Aangezien de concertzaal zich naast het station 'Antwerpen Centraal' bevindt, verkiezen wij om met de trein naar Antwerpen te sporen. Indien je voor deze trip de trein verkiest, kunnen we samen reizen en samenkomen in de lokettenzaal van Gent Sint Pieters (het tijdstip wordt later medegedeeld).


Het aantal tickets is beperkt!  Mis dit concert niet en reserveer snel....

<
>
x