vtbkultuur Oostakker

Oostakker

BALLET VLAANDEREN, Cherkaoui / Bausch - Geannuleerd

Op zondag 21 juni 2020 om 15 uur danst het Opera Ballet Vlaanderen in de Opera van Gent op 'Le Sacre du printemps' van Stravinski in een choreografie van Pina Bausch. In combinatie met het fascinerende Noetic van Sidi Larbi Cherkaoui wordt dit een dansmatinee om nooit meer te vergeten.  

Datum: 21/06/2020
Uur: 15:00
Plaats: Opera Gent
Adres: Schouwburgstraat 3, 9000 GENT
Prijs leden: 50 Euro
Prijs niet-leden: 53 Euro
Thema: Muziek
Type: Podiumactiviteit - dans
Beschikbare plaatsen: 30

Op zondag 21 juni 2020 om 15 uur danst het Opera Ballet Vlaanderen in de Opera van Gent. 

Met Le Sacre du printemps van Pina Bausch brengt Opera Ballet Vlaanderen één van de ijkpunten van de dansgeschiedenis naar Gent. In combinatie met het fascinerende Noetic van Sidi Larbi Cherkaoui wordt dit een dansmatinee om nooit meer te vergeten. 

Drie redenen waarom je erbij moet zijn:

  • De legendarische Pina Bausch was een van de belangrijkste choreografen van de 21ste eeuw. De stukken van Bausch toeren over de hele wereld.
  • ‘Le Sacre du printemps, een meesterlijk muziekwerk van Igor Stravinsky. Niet alleen de ogen, maar ook de oren worden verwend. Het Symfonisch Orkest van Opera Ballet Vlaanderen, onder leiding van muziekdirecteur Alejo Pérez, zal Bausch' ongeëvenaarde choreografie begeleiden. 
  • Uitbreken uit de routine met Noetic :Naast Le Sacre du printemps ontdek je een van de meest fascinerende werken van Sidi Larbi Cherkaoui: Noetic. Het stuk verkent de hunkering naar samenhang en structuur van de mens, en tegelijkertijd het verlangen om uit te breken uit die dagelijkse routine.  Een melancholische zoektocht, die begeleid wordt door de minimalistische muziek van Szymon Brzóska en het strakke decor van Antony Gormley. 

 De prijs voor rang 1 tickets bedraagt 50 Euro voor leden en 53 Euro voor niet-leden (i.p.v 55 Euro).

Plaats van het gebeuren: Opera Gent, Schouwburgstraat 3 te 9000 Gent

Duur: 2 uur, incl. pauze 

Gratis inleiding 45 min. voor aanvang van de voorstelling en nagesprek vlak na de voorstelling.

 Voor inschrijvingen contacteer Pol Storme, tel. 09 259.02.75   e-mail: oostakker@vtbkultuur.be. Je bent ingeschreven na betaling op rekening BE10 7360 6084 2104 van vtbKultuur Oostakker.

Let op! Het deelnemersaantal is beperkt tot 30 personen. Snel beslissen en vlug inschrijven is hier aangewezen.

<
>
x