vtbkultuur Oost-Vlaanderen

Oost-Vlaanderen

Literair wandelpad 'Anton van Wilderode' te Moerbeke

Wandel/fiets(zoektocht) via het literair wandelpad ‘Anton van Wilderode’ te Moerbeke individueel op een zelf te bepalen tijdstip.

Datum: 21/06/2021 tot 21/09/2021
Plaats: Gemeentehuis Moerbeke-Waas
Adres: Lindeplaats 7, 9180 Moerbeke
Prijs leden: € 5
Prijs niet-leden: € 7
Thema: Literatuur
Type: Wedstrijd/zoektocht/quiz

Deze tocht brengt ons op het literair wandelpad ‘Anton van Wilderode’ te Moerbeke en kan je zowel te voet als met de fiets afleggen. De afstand is ongeveer 10 km.


Anton van Wilderode, pseudoniem van Cyriel Paul Coupé, is geboren in Moerbeke op 28 juni 1918. Hij was Vlaams auteur, dichter, classicus, vertaler en scenarist. In 1944 is hij tot priester gewijd in de Gentse Sint-Baafskathedraal. Van 1946 tot 1983 was hij leraar aan het Sint-Jozef-Klein-Seminarie in Sint-Niklaas. Hij had ondermeer Paul Snoeck en Tom Lanoye als leerlingen. Hij stierf in 1998.

Als schrijver gebruikte Coupé het pseudoniem Anton van Wilderode. Hij debuteerde met de novelle 'Dis’ al in 1939, die al meteen bekroond werd. Zijn debuut als dichter volgde in 1943 met ‘De Moerbeitoppen ruischten’. 

De poëzie van Anton van Wilderode is onmiskenbaar geïnspireerd door zijn thuis in het Waasland. Dompel jezelf onder in de wereld van de dichter op deze tocht.

Je kan ook deelnemen aan een zoektocht: 20 vragen, 3 beeldvragen en 7 foto’s in de juiste volgorde plaatsen.

De antwoordformulieren kunnen uiterlijk tot en met dinsdag 21 september 2021 via e-mail doorgestuurd worden naar oost-vlaanderen@vtbKultuur.be

Meer info over "Anton van Wilderode zoektocht"

Hier het wedstrijdformulier

<
>
x