vtbkultuur Ninove

Ninove

Trainworld

In de voormiddag bezoeken we Trainworld in combinatie met de tentoonstelling rond de door treinen gefascineerde Paul Delveaux.  In de namiddag verkennen we de stationsbuurt in Schaarbeek, gekenmerkt door enkele art-nouveau pareltjes. 

Datum: 23/02/2020
Uur: 10:00
Uur van samenkomst: 9:45
Deuren open: 9:45
Plaats: Trainworld
Plaats van bijeenkomst: Station Schaarbeek
Prijs leden: €49
Prijs niet-leden: €54
Thema: Geschiedenis en erfgoed
Type: Groepsbezoek

We starten de dag in Train World, het oude station van Schaarbeek. In een rijk historisch kader brengt Train World niet alleen de waardevolste locomotieven en rijtuigen van het Belgische spoorwegpatrimonium bijeen. Je vindt er ook tal van spoorwegobjecten, unieke archiefstukken, foto’s en filmpjes, zorgvuldig ondergebracht in een spectaculaire scenografie van de artiest François Schuiten. Petrus Hellinckx, een Ninoofse gids, leidt ons rond doorheen de wereld van treinen en spoorwegen en staat stil bij de vele topstukken, gecombineerd met een rondleiding over het werk van de Belgische schilder Paul Delvaux.

's Middags lunchen we in Train Bistro. Daar genieten we van een heerlijke brunch.

Na de lunch zetten we onze dag verder met een gegidste wandeling door de stationsbuurt van Schaarbeek. Tijdens de wandeling komen we meer te weten over het indrukwekkende station van Schaarbeek, wandelen we door imposante boulevards en botsen we op verborgen art-nouveaupareltjes.

Praktisch
Datum: zondag 23 februari 2020
Plaats: Station Schaarbeek
Uur: 9u45
Prijs:  € 49 voor leden, € 54 voor niet-leden (toegangsgelden, gids en lunch exclusief dranken ingebrepen).  

Wie vertrekt vanuit Ninove kan de rechtstreekse trein nemen om 8u6.  Wie vertrekt vanuit Denderleeuw kan de trein nemen om 8u25 en overstappen in Brussel-Zuid.  Op zondag is er gratis parking aan de voorkant van het station van Denderleeuw.

Inschrijven kan tot 13 februari 2020. Gelieve bij inschrijving naam, gsm-nr., aantal personen te vermelden.  Na inschrijving ontvangt u van ons een uitnodiging tot betaling.
De inschrijving is pas definitief na betaling.

Inschrijving:  via ninove@vtbkultuur.be
                     of via Franky D'hauwer (0472/22 43 85) 

<
>
x