vtbkultuur Ninove

Ninove

Nacht van de Verbeelding

Gent Festival van Vlaanderen kruipt in je hoofd met de Nacht van de Verbeelding, de nieuwste telg in de Festivalfamilie. Vanuit de vaste overtuiging dat vrije geesten de wereld bevrijden van hokjes denken, van platgetreden paden en verlammend gemak, geeft Gent Festival in de avond en nacht van 4 oktober alle ruimte aan De Verbeelding.

Datum: 04/10/2019
Uur: 20:00
Uur van samenkomst: 19:45
Plaats: M.S.K. - Plantentuin - I.C.C. - S.M.A.K
Plaats van bijeenkomst: MSK Gent
Prijs leden: € 27
Prijs niet-leden: € 30
Thema: Muziek
Type: Podiumactiviteit - concert

Vanuit de overtuiging dat vrije geesten de wereld bevrijden van hokjes denken, van platgetreden paden en verlammend gemak, geeft Gent Festival in de avond en nacht van 4 oktober alle ruimte aan De Verbeelding.

De Citadelsite wordt een vrijplaats voor ideeën en creativiteit. Een walhalla voor álle kunstvormen met een open blik op het hier en nu. Alles mag, alles kan. Een installatie, een performance, een installatie-performance. Muziek, literatuur, poëzie, dans en film. Stap binnen in een nieuwe wereld en laat je verbeelding de vrije loop. Bevrijd jezelf, kom naar De Nacht van de Verbeelding!

Wat vertelt een bendir-speler aan de voet van een René Magritte? Wat doen honderd tikkende metronomen rond Panamarenko’s Aeromodeller? Wat heeft de 17de-eeuwse Stylus Fantasticus met saxofoons en electronica te maken? Hoe klinkt renaissance polyfonie in de statige Leopoldskazerne?

Dat ontdek je tijdens de Nacht van de Verbeelding op vrijdag 4 oktober.  Van zonsondergang, stipt om 19.17 uur, tot in de vroege uurtjes bezetten kunstenaars het S.M.A.K., MSK, de Floraliënhal, de Plantentuin (UGent), de Leopoldskazerne en nog meer locaties in en rond het park. Kom naar de Nacht en laat je verbeelding de vrije loop! 


Praktisch

Datum: vrijdag 4 oktober 2019
Aanvangsuur: 20.00 uur
Plaats: M.S.K. - Plantentuin - I.C.C. - S.M.A.K, Fernand Scribedreef 1, 9000 Gent

Prijs: € 27 voor leden (i.p.v. € 33), € 30 voor niet-leden

Inschrijven kan tot 28 september 2019.  Gelieve bij inschrijving naam, gsm-nr. en aantal personen te vermelden.  De inschrijving is pas definitief na betaling.

Inschrijving:  via ninove@vtbkultuur.be
                    of via Franky D'hauwer (0472/22 43 85)

<
>
x