vtbkultuur Ninove

Ninove

Knipoogdag Ieper

De Westhoek laat niemand onberoerd.

Datum: 22/03/2020
Uur: 08:00
Uur van samenkomst: 08:00
Deuren open: 08:00
Plaats: Ieper
Plaats van bijeenkomst: Ieper
Prijs leden: 46
Prijs niet-leden: 50
Thema: Geschiedenis en erfgoed
Type: Groepsbezoek

De Westhoek is een bijzondere plaats in Vlaanderen die je meteen raakt bij je eerste bezoek. Of je het nu wilt of niet, er is geen ontsnappen aan. Het is een plek die je voorgoed in zijn greep houdt en die je blijvend wilt ontdekken. Misschien heeft het te maken met zijn bijzondere landschap dat vlakke velden afwisselt met voorzichtige heuvels.  

Tijdens de middeleeuwen was Ieper een bloeiende handelsstad en één van de grote Vlaamse lakensteden naast Brugge en Gent. De indrukwekkende Lakenhallen is het bewijs van deze glorieperiode. Ook de Sint- Maartenskathedraal en de prachtige vestingen dateren uit dit tijdperk.

Tijdens de Eerste Wereldoorlog werd de charmante stad herleid tot een grote puinhoop. Ieper werd bijna volledig vernield door vier jaren van zinloos geweld.
Met respect voor het verleden bouwden de Ieperlingen hun stad weer op. Ieper telt ook heel wat mooie kerken waarvan de verschillende torens de skyline van de stad op vandaag nog kenmerken.

Programma
Voormiddag
:
RONDRIT WESTHOEK
In de ochtend nemen we als groep deel aan de begeleide rondrit ‘Littekens van de Groote Oorlog’ met bezoek aan het Bedford House Cemetery, Bayernwald en The Pool of Peace. Het Bedford Cemetery is een serene begraafplaats in de tuinen van een vroeger kasteeldomein.  Bayernwald is een unieke Duitse site met mijngangen, -schacht loopgravenstelsel en bunkers.  The Pool of Peace is één van de imposante mijnkraters van de Westhoek.
De rondrit vindt plaats met de autocar.
 's Middags wordt er een groepsmaaltijd geserveerd.


Namiddag:
CULTUREEL STADSFESTIVAL IN IEPER.
In de namiddag, van 14 tot 17 uur, kan je individueel of in kleine groepjes en aan de hand van een programmablad Ieper verkennen. Met je vtbKultuurbutton opgespeld ben je welkom op verschillende bezoekpunten. Je ontdekt vele monumenten die getuigen van een zeer rijk en divers verleden. Op diverse plekken vind je gidsen die je verder laten kennismaken met de vele gekende en minder gekende pareltjes van Ieper.

Van 17 tot 18 uur sluiten we de KnipoogDag af met een drankje.
 
Prijs: 46 euro (voor leden van vtbKultuur en VAB) of 50-euro voor niet-leden van één van beide.  In de prijs zijn zowel het vervoer van en naar Ninove, de rondrit, de middagmaaltijd als het namiddagprogramma inbegrepen.

Inschrijven kan tot 12 februari 2020. Gelieve bij inschrijving naam, gsm-nr., aantal personen te vermelden. te vermelden. Na inschrijving ontvangt u van ons een uitnodiging tot betaling.
De inschrijving is pas definitief na betaling.

Inschrijving:  via ninove@vtbkultuur.be
                     of via Franky D'hauwer (0472/22 43 85) 

<
>
x