vtbkultuur Ninove

Ninove

Het gezin van Paemel

"Z'hên op 't volk geschoten, moeder.", met deze fenomenale openingszin start het meeslepende relaas van het gezin Van Paemel. 

Jo De Meyere, misschien wel de allerbeste Vlaamse acteur, realiseert een van zijn grootste dromen en speelt de boer met een vastberadenheid en naturel alsof hij in een boerenkiel geboren is.

Datum: 29/09/2019
Uur: 14:30
Uur van samenkomst: 13:00
Plaats: Leietheater Deinze
Plaats van bijeenkomst: Station Ninove
Prijs leden: € 18
Prijs niet-leden: € 19
Thema: Geschiedenis en erfgoed
Type: Podiumactiviteit - theater

"Z'hên op 't volk geschoten, moeder.", met deze fenomenale openingszin start het meeslepende relaas van het gezin Van Paemel. Dit Vlaams boerengezin gaat begin 20ste eeuw gebukt onder armoede en wordt vernederd door de adel, tevens pachtheren van het erf. De kinderen Van Paemel leggen zich niet zomaar neer bij dit armtierig bestaan. Ze zijn jong, bruisen van levenslust en zoeken een nieuwe toekomst. Voor boer Van Paemel is er geen uitweg, 'wirken, nondedzju! tot da'k 'r bij valle' is de kern van zijn leven.
 
In de Oostvlaamse streektaal komen de kleurrijke personages tot leven. Jo De Meyere, misschien wel de allerbeste Vlaamse acteur, realiseert een van zijn grootste dromen en speelt de boer met een vastberadenheid en naturel alsof hij in een boerenkiel geboren is. De amateurs/liefhebbers uit Deinze en omstreken die deel uitmaken van de cast zetten stuk voor stuk sterke figuren neer.
 
Praktisch
Het gezin Van Paemel
Datum: zondag 29 september 2019
Aanvangsuur: 14.30 uur
Plaats: Leietheater, Brielstraat 2, 9800 Deinze
Prijs leden: € 18 ( in plaats van € 20)
Prijs niet-leden:€ 19
Bus: € 12 (vertrek 13.00 uur, station Ninove)

Inschrijven kan tot 28 juni 2019.  Gelieve bij inschrijving naam, gsm-nr. en aantal personen te vermelden.  Vergeet zeker ook mee te delen of u al dan niet gebruik wil maken met het busvervoer.
Inschrijving:  via ninove@vtbkultuur.be
                    of via Franky D'hauwer (0472/22 43 85)

<
>
x