vtbkultuur Ninove

Ninove

Antwerp Symphony Orchestra

Het Antwerp Symphony Orchestra is het symfonisch orkest van Vlaanderen met als thuisbasis de schitterende Elisabethzaal. Deze zaal opende zijn deuren in november 2016 als een nieuw cultuurbaken in het hart van Antwerpen.

Datum: 07/03/2020
Uur: 15:00
Uur van samenkomst: 14:45
Deuren open: 14:30
Plaats: Koningin Elisabethzaal
Adres: Koningin Astridplein 26, 2018 Antwerpen
Plaats van bijeenkomst: Koningin Elisabethzaal of station Ninove
Prijs leden: 36
Prijs niet-leden: 38
Thema: Muziek
Type: Podiumactiviteit - concert


Het programma van dit concert bestaat uit:
Mozart: Maurerische Trauermusik in c (KV 477) (KV 479a)
Mozart: Pianoconcerto nr. 27 in Bes, KV 595
Brahms: Symfonie nr. 2 in D, opus 73
 Mozarts Pianoconcerto nr. 27 was zijn laatste wapenfeit als concertsolist. Onder de vingers van pianist Paul Lewis komen de melancholie en berusting die uit de muziek spreken helemaal tot uiting. Het is alsof de componist zijn einde voelde naderen.
Ook met zijn indringende Maurerische Trauermusik die hij schreef voor de vrijmetselaarsloge, bouwde Mozart een brug naar de Romantiek.
De ‘pastorale’ Tweede symfonie is Brahms’ wondermooie bijdrage aan dit nieuwe muziektijdperk waarin componisten vooral het hart lieten spreken.
 
Philippe Herreweghe werd geboren in Gent en combineerde er zijn universitaire studies met een muzikale opleiding aan het conservatorium. In dezelfde periode begon hij te dirigeren en in 1970 richtte hij het Collegium Vocale Gent op. Sinds 1997 is hij als dirigent verbonden aan het Antwerp Symphony Orchestra maar hij is ook een veel gevraagd gastdirigent van beroemde orkesten.
Paul Lewis is de pianist in dit concert en wordt internationaal beschouwd als één van de toonaangevende musici van zijn generatie. Hij studeerde aan de Chetham's School of Music en de Guildhall in Londen en deelde het podium met vooraanstaande orkesten zoals het London Symphony, het New York Philharmonic en het Koninklijk Concertgebouworkest.

Praktisch:
Datum:07/03/2020
Uur:15:00
Plaats:Koningin Elisabethzaal
Adres:Koningin Astridplein 26, 2018 Antwerpen
Prijs leden:36 Euro
Prijs niet-leden:38 Euro

Inschrijven kan tot 1 februari 2020. Gelieve bij inschrijving naam, gsm-nr., aantal personen te vermelden. te vermelden. Na inschrijving ontvangt u van ons een uitnodiging tot betaling.
De inschrijving is pas definitief na betaling.

Het aantal plaatsen zijn beperkt.  Zo snel mogelijk inschrijven is dus de boodschap!

Inschrijving:  via ninove@vtbkultuur.be
                     of via Franky D'hauwer (0472/22 43 85) 

<
>
x