Zomer in Antwerpen in het teken van barok

Momenteel loopt in Antwerpen het culturele stadsfestival ‘Antwerpen Barok 2018. Rubens inspireert’. Voor heel wat vtbKultuur-afdelingen is dit de ideale gelegenheid om een uitje naar de stad aan de Schelde te organiseren.

Een greep uit het aanbod:

 • Graindelavoix: Outlandish
  Cinéconcert - van 6 tot 8 juli, Sint-Carolus Borromeuskerk
  Kunstenaarscollectief graindelavoix is ervan overtuigd dat de barok in Antwerpen vroeger begon dan gedacht, namelijk met de publicatie van ‘Utopia’ van Thomas More in 1516. 
 • Paul Kooiker – Untitled (Nude)
  Expo - tot 7 oktober in het FOMU Fotomuseum Antwerpen
  Bewonder het werk van Paul Kooiker (NL, °1964). Zijn werk gaat over ‘kijken’, over voyeurisme, schaamte en afstand. Hij vertrekt vanuit de aloude traditie en vraagstelling over de relatie tussen kunstenaar en model, observator en geobserveerde.  

 • Jan Fabre in Sint-Augustinuskerk
  Tot 10 december, Sint-Augustinuskerk
  In het kader van 'Antwerpen Barok 2018. Rubens inspireert' realiseert Jan Fabre drie nieuwe kunstwerken die geïntegreerd zullen worden in de voormalige Sint-Augustinuskerk/Muziekcentrum AMUZ. 

Ontdek Antwerpen in groep

 • Michaelina, de leading lady van de barok
  Expo – tot 2 september in het MAS
  Deze tentoonstelling ‘demonstreert het uitzonderlijke talent van een kunstenares die groot werd in een periode waarin vrouwelijke artiesten zeer zeldzaam waren. Michaelina was een tijdgenote van Rubens. Ze onderscheidt zich van haar vrouwelijke collega's door de genres waarop ze zich toespitst. Op 16 juni kan je met heel wat vtbKultuur-groepen deze tentoonstelling bezoeken.

 Het volledige zomeraanbod van alle vtbKultuur-groepen vind je op www.vtbKultuur.be/activiteiten.

<
>
x