vtbKultuur picknickt

Dit jaar zet vtbKultuur voor het eerst een ‘picknick-week’ op de agenda. De vzw vtbKultuur maakte meer dan 25 lokale vtbKultuur-groepen warm om in de periode van 24 augustus t.e.m. 1 september 2019 bij hen in de buurt een culturele picknick te organiseren. De formule is overal anders. Sommige picknicks zijn gratis, andere zijn betalend. Op sommige plekken zal je zelf je picknick moeten meebrengen, op andere plaatsen kunnen deelnemers gewoon hun voetjes onder tafel schuiven (of zichzelf neervlijen op het picknickdeken). Maar alle picknicks hebben dit gemeen: ze vinden plaats op een bijzondere locatie (abdijtuin, kasteelpark, museumtuin, bij waterburcht …), overal valt iets cultureels te beleven (gegidste rondleiding, muzikale animatie, vertellingen …) en iedereen is overal van harte welkom!

Ga bijvoorbeeld mee op een unieke fietstocht doorheen Zeeuws-Vlaanderen en picknick onderweg met een geweldig uitzicht. Of smul van een Breugeliaanse picknick met een tentoonstelling in de tuinen van de Abdij van Affligem. Of bezoek Brouwerij Van Steenberge en geniet van een heerlijk fris biertje bij je picknick. Maar er staan ook bezoekjes gepland aan het Scheepvaartmuseum, Mercatormuseum en het Volksmuseum. De vrijwilligers van vtbKultuur hebben alles uit de kast gehaald om meer dan 25 aangename en culturele activiteiten te organiseren.

Net zoals alle andere activiteiten van vtbKultuur wil ook dit project zoveel mogelijk mensen samen van cultuur laten genieten. Een gezellige, laagdrempelige zomeractiviteit zoals een picknick is volgens deze vereniging dé ideale manier om cultuurvonkjes te verspreiden en de zomer samen te vieren.

Meer info?

Op de website www.vtbKultuurpicknickt.be vind je een overzicht van alle deelnemende afdelingen en de locaties.

Foto: Sara De Bruycker

<
>
x