Uittip: een dagje de grens over met vtbKultuur

Ga mee op de buitenlandse daguitstappen van vtbKultuur, want samen reizen en cultuur ontdekken is toch zo veel leuker! Binnenkort op het programma:

• Zaterdag 6 oktober: trip naar Tilburg, onvoorspelbaar mooie parel in Brabant
Een initiatief van vtbKultuur provincie Vlaams-Brabant en Brussel

Programma
Eén dagdeel word je door stadsgidsen rondgeleid in de binnenstad waarbij de aandacht zal gaan naar de mix tussen oude en nieuwe bouwwerken, de geschiedenis van de stad die er ook voor gezorgd heeft dat de inwoners de bijnaam ‘kruikenzeikers’ kregen.
Het andere dagdeel krijg je een sfeervolle rondleiding bij ‘Schrobbelèr’! Je wordt er meegenomen in de Bourgondische wereld van deze kruidenlikeur. Tijdens de ontdekkingstocht maak je kennis met het verhaal achter Schrobbelèr. Proef, ruik en luister je weg door de historie, het geheim van het familierecept, het bottelen van de kruiken en de warme sfeer van Schrobbelèr.
Voor de ochtendkoffie met koek, de lunch en onze traditionele afsluiter zijn we te gast bij Van der Valkhotel Tilburg-Gilze.

Prijs
€ 65 (niet-leden), leden betalen € 60
Inbegrepen: busvervoer, fooi voor de chauffeur, onthaal met koffie/thee en koek(je), de lunch, de afsluiter, het dagprogramma (met toegangen en gidsen).
Niet inbegrepen: persoonlijke uitgaven allerhande.

Inschrijven voor 20 september via
mija.de.greef@telenet.be


• Zaterdag 13 oktober: trip naar Haarlem, de meest noordelijke ‘Vlaamse’ stad
Een initiatief van vtbKultuur provincie Antwerpen

Haarlem, ooit ontstaan als Romeinse nederzetting, ontving in 1245 stadsrechten. Vanaf dat moment groeide Haarlem uit tot een van de belangrijkste steden van Holland. Tijdens de Tachtigjarige oorlog verzette Haarlem zich hevig tegen de Spaanse overheersing. Eenmaal in handen van Willem van Oranje trokken veel Vlamingen naar de stad, waarvan de invloeden ook nu nog zichtbaar zijn. In de Gouden Eeuw was Haarlem een geliefde woon- en verblijfplaats voor de rijken een machtigen. Haarlem is met meer dan 4 000 Rijks- en Gemeentemonumenten de tweede Monumentenstad van Nederland. Ook kun je de hofjes bezoeken, waarvan het oudste dateert uit 1395. 

Programma

            - koffie met gebak
            - stadswandeling
            - beiaardconcert (o.v.)
            - keuze uit bezoek Teylersmuseum of Frans Hals museum, allebei met een speciale tentoonstelling
            - een Nederlandse uitgebreide lunch

Prijs
€ 80 (niet-leden), € 75 (leden)

Inschrijvingen
Inschrijven is niet meer mogelijk. De uitstap is inmiddels volledig volzet.
Ben je geïnteresseerd in de toekomstige trips van vtbKultuur provincie Antwerpen stuur dan een bericht naar kris.vanpelt@vtbkultuur.be.
Een tipje van de sluier…in 2019 plannen we o.a. trips naar Charleroi, De Westhoek en een meerdaagse buitenlandse trip.


 

<
>
x