Print&Paint - 350 jaar bloemen op katoen

Na een lange restauratie zijn de kamers in Kasteel d’Ursel opnieuw helemaal aangekleed met bedrukte en beschilderde stoffen, zowel uit India als uit Europa. De oudste stukken dateren uit het midden van de 17de eeuw en de jongste werden pas in 1967 geplaatst. Samen vormen ze een unieke collectie. In geen enkel ander kasteel sieren zoveel katoenen bespanningen de muren. De tentoonstelling ‘Print&Paint’ vertelt het verhaal van de restauratie en de ontstaansgeschiedenis: van het productieproces en de technieken tot de motieven en de kleuren. Ook bijzondere items uit de collectie van het MoMu (Antwerpen) en enkele pareltjes uit adellijke privécollecties worden tentoongesteld. De katoenen stoffen werden niet alleen gebruikt om muren te decoreren, maar ook om kleding te maken of meubels te bekleden.
De tentoonstelling is om wille van corona al twee maal verplaatst van datum. Nieuwe en hopelijk definitieve datum is nu van 13 mei tot 10 oktober 2021. 

Wil je meer weten over Kasteel d'Ursel en de hoe haar publiekswerking? Lees dan ons intervieuw met directeur Koen De Vlieger De Wilde voor VABMagazine van mei/juni nog eens na. Hij vertelt honderduit over het kasteel dat bijna vier eeuwen lang de favoriete zomerresidentie was van de adellijke familie d’Ursel. 

<
>
x