Nederland viert honderjarig bestaan kunststroming De Stijl

Nederland kleurt voor één keer niet oranje, maar geel, blauw, wit en rood.

Dit jaar is het namelijk honderd jaar geleden dat kunststroming De Stijl werd opgericht. Die is vernoemd naar het gelijknamige, invloedrijke tijdschrift dat in 1917 in Leiden werd uitgegeven. De bekendste uithangborden van De Stijl zijn Piet Mondriaan, Theo van Doesburg en Gerrit Rietveld. De Stijl is nog steeds een belangrijke inspiratiebron voor ontwerpers, architecten en kunstenaars. Heel Nederland in geel, blauw, wit en rood dus. Van Den Haag tot Noord-Brabant. Van Drachten tot Breda.

Onze afdelingen houden van kleurrijke activiteiten en hebben dit feestjaar dan ook heel wat 'Stijlvolle' activiteiten op het programma staan. Van een lezing over Mondriaan of Dutch Design tot een bezoek aan Den Haag of een meerdaagse trip in Nederland.

Snuister eens door onze activiteitendatabank om te ontdekken welke vtbKultuur-afdelingen activiteiten naar jouw gading organiseren. Ben je specifiek op zoek naar activiteiten in het kader van kunsstroming De Stijl, dan kan je bv. in de balk bovenaan op het vergrootglas klikken en 'De Stijl' of 'Mondriaan' in het zoekveld typen.

Maar informatie over het feestjaar De Stijl: www.holland.com

 

 

<
>
x