Ledenvoordelen

Concert Ivan de Verschrikkelijke van deFilharmonie op 3 februari 2017 om 19.00 u.
Acteurs Jan Decleir en Stefaan Degand brengen een hedendaagse lezing van dit bewogen verhaal. Samen met groot symfonisch orkest, vocale solisten en koor onder leiding van Martyn Brabbins ontvouwen ze een universele vertelling over grote emoties en historische gebeurtenissen die een impact hebben gehad op de levens van miljoenen mensen.

Ledenvoordeel
Je betaalt 37,20 euro voor ene ticket in rang 1, in plaats van 44 euro.
Reserveren doe je bij een afdeling in je buurt.

_____________________________________


Kasteel van Beauvoorde
Het kasteel is één van de best bewaarde geheimen in de Westhoek. Ideaal om met het hele gezin te bezoeken.
Gewapend met een kabinetkistje raken kinderen spelenderwijs in de ban van het gebouw.

Ledenvoordeel
1 euro korting op de toegangsprijs
www.kasteelbeauvoorde.be

_____________________________________

Voor God en Geld in Caermersklooster - Gent
Tot 1 januari 2017 organiseert de Provincie Oost-Vlaanderen in het Gentse Caermersklooster de tentoonstelling 'Voor God en Geld'. Een gedurfde combinatie van bekende topstukken en onbekende pareltjes nemen de bezoeker op sleeptouw doorheen de fascinerende middeleeuwen. Samen vertellen ze een breed cultuurhistorisch verhaal. Een verhaal dat het rijke verleden van wat vandaag Vlaanderen is laat herleven en daar op verfrissende manier een nieuw licht op werpt. Het is een tentoonstelling voor alle leeftijden, die je de middeleeuwen doet herbeleven.

Ledenvoordeel
7 euro in plaats van 10 euro
voor-god-en-geld.be/

_____________________________________

The Power of the Avant-Garde in Bozar - Brussel
Je wandelt van de voorlopers Munch en Ensor, langs de kunstvernieuwingen van net voor het uitbreken van de Eerste Wereldoorlog – met o.a. prachtig werk van de expressionisten van Die Brücke en Der Blaue Reiter – langs de Russische constructivisten naar het Bauhaus in Weimar in 1919.

Ledenvoordeel
2 euro korting
www.bozar.be

_____________________________________

Speelgoedmuseum - Mechelen
De parel aan de Mechelse kinderkroon is zonder de minste twijfel het Speelgoedmuseum. Een museum met een geweldige verzameling die doet dromen en menig hart – van jong én oud – sneller doet slaan. Het museum heeft niet alleen een schitterende, unieke collectie, maar nodigt ook iedereen uit om zelf te spelen.

Ledenvoordeel
Eén kind krijgt gratis toegang, per betalende volwassene. En dit met een maximum van 3 betalende volwassenen en 3 kinderen gratis per lidkaart.
www.speelgoedmuseum.be

_______________________________


BELvuemuseum - Brussel
Heb je je al ooit afgevraagd hoeveel je écht weet over België? Wil je met de geschiedenis van ons koninkrijk kennismaken in een prachtig gebouw, vlak naast het koninklijk paleis, waar alles begon? Breng dan zeker een bezoek aan het BELvue museum; het enige museum dat de uiterst boeiende historie van België voor jou openbaart.
Via het BELvue museum kan je ook de archeologische overblijfselen van het voormalige Paleis van Keizer Karel bezoeken (met een gecombineerd ticket).

Ledenvoordeel
5 euro voor twee personen
www.belvue.be

_______________________________

Er bloeit iets in de Nationale Plantentuin Meise!
De Nationale Plantentuin in Meise geldt als een van de rijkste én grootste botanische tuinen van Europa. Ook gezinnen met kinderen kunnen er hun hart ophalen. Het is een rustige oase die zich over 92 ha uitstrekt, en dat op een steenworp van de drukte van de buurt rond het Atomium. Deze ‘plantentuin’ heeft diverse, en tot de verbeelding sprekende schatten.

Ledenvoordeel
5 euro per persoon (in plaats van 6 euro). Dit aanbod is geldig voor maximum twee personen.
www.br.fgov.be/

_______________________________

Een private tour in Z33 - Hasselt
Z33, het Huis voor Actuele Kunst aan de Zuivelmarkt 33 in Hasselt, laat koppels ongestoord van kunst genieten dankzij ‘Private tour / Ménage à trois’.
Sinds 2002 maakt Z33 projecten en tentoonstellingen die de bezoeker aanmoedigen om op een nieuwe manier naar alledaagse dingen te kijken.
Met ‘Private Tour’ van Z33 verken je met zijn tweetjes (als je de gids even niet meerekent) tentoonstellingen na de openingsuren. Hét ideale voorspel op een avondje stappen in Hasselt!
Private tour / Ménage à trois, van dinsdag tot zaterdag, 18.00 u. – 19.00 u.

Ledenvoordeel
35 euro, in plaats van 40 euro
www.z33.be/rondleidingen

_______________________________

Fort Napoleon - Oostende
In de duinen ten noorden van Oostende staat een indrukwekkend fort met een bewogen geschiedenis. De beruchte Franse generaal Napoleon liet het bouwen ter verdediging tegen aanvallen uit het westen, maar het gebouw heeft inmiddels verschillende levens gehad. Vandaag is het fort een plek dat je moet gezien hebben.

Ledenvoordeel
7 euro in plaats van 8 euro. Ben je lid van Herita? Dan betaal je slechts 5 euro. 
www.fort-napoleon.be

<
>
x