Ledenvoordelen

Voor amper 10 euro per jaar ben je met het hele gezin lid van vtbKultuur. Dat levert heel wat voordelen op: 

 1. 2500 vtbKultuur-activiteiten aan ledenprijs
 2. Voordelig naar topvoorstellingen dankzij groepsaankoop tickets
 3. Korting bij partners van vtbKultuur

1. 2500 vtbKultuur-activiteiten aan ledenprijs

Leden van vtbKultuur en VAB kunnen tegen ledenprijs deelnemen aan alle vtbKultuur-activiteiten. Dat zijn er zo'n 2.500 per jaar. Je vindt ze in in onze activiteitenkalender.

2. Voordelig naar topvoorstellingen dankzij groepsaankoop tickets

vtbKultuur organiseert regelmatig 'groepsaankopen' voor tickets van culturele voorstellingen, evenementen of tentoonstellingen. Door grote hoeveelheden aan te kopen, kunnen we immers interessantere tarieven bekomen en vaak nog een 'extraatje' zoals een inleiding, catalogus of randanimatie in de wacht slepen. 

In 2020 organiseren we voor deze toppers een groepsaankoop van tickets. Heel wat lokale vtbKultuur-groepen spelen hierop in. Informeer bij jouw lokale vtbKultuur-groep naar de mogelijkheden. Deze voorstellingen staan dit jaar nog op de agenda:

 • Ballet Vlaanderen, Cherkaoui / Bausch - Opera Gent, zondagmatinee 21 juni 2020 of Opera Antwerpen, zondagmatinee 5 juli 2020 - GEANNULEERD o.w.v. corona
 • 1830 – musical - Westerlo, Kasteel de Merode - woensdag 19 augustus 2020 om 20.30 uur -> UITGESTELD naar woensdag 18 augustus 2021
 • Warhol, the American dream factory - Luik, La Boverie - zaterdag 14 november 2020 - Informeer voor 10 oktober bij je lokale vtbKultuur-groep naar de mogelijkheden.
 • Cirque du Soleil, Brussel - zondag 13 december 2020 - Informeer voor 27 juni bij je lokale vtbKultuur-groep naar de mogelijkheden.

3. Korting bij onze partners:

 • Kasteel van Beauvoorde

Het kasteel is één van de best bewaarde geheimen in de Westhoek. Ideaal om met het hele gezin te bezoeken.
Gewapend met een kabinetkistje raken kinderen spelenderwijs in de ban van het gebouw.

Ledenvoordeel
1 euro korting op de toegangsprijs
www.kasteelbeauvoorde.be

 • Speelgoedmuseum - Mechelen

De parel aan de Mechelse kinderkroon is zonder de minste twijfel het Speelgoedmuseum. Een museum met een geweldige verzameling die doet dromen en menig hart – van jong én oud – sneller doet slaan. Het museum heeft niet alleen een schitterende, unieke collectie, maar nodigt ook iedereen uit om zelf te spelen.

Ledenvoordeel
Eén kind krijgt gratis toegang, per betalende volwassene. En dit met een maximum van 3 betalende volwassenen en 3 kinderen gratis per lidkaart.
www.speelgoedmuseum.be

 • BELvuemuseum - Brussel

Heb je je al ooit afgevraagd hoeveel je écht weet over België? Wil je met de geschiedenis van ons koninkrijk kennismaken in een prachtig gebouw, vlak naast het koninklijk paleis, waar alles begon? Breng dan zeker een bezoek aan het BELvue museum; het enige museum dat de uiterst boeiende historie van België voor jou openbaart.
Via het BELvue museum kan je ook de archeologische overblijfselen van het voormalige Paleis van Keizer Karel bezoeken (met een gecombineerd ticket).

Ledenvoordeel
5 euro voor twee personen
www.belvue.be

 • Er bloeit iets in de Nationale Plantentuin Meise!

De Nationale Plantentuin in Meise geldt als een van de rijkste én grootste botanische tuinen van Europa. Ook gezinnen met kinderen kunnen er hun hart ophalen. Het is een rustige oase die zich over 92 ha uitstrekt, en dat op een steenworp van de drukte van de buurt rond het Atomium. Deze ‘plantentuin’ heeft diverse, en tot de verbeelding sprekende schatten.

Ledenvoordeel
5 euro per persoon (in plaats van 6 euro). Dit aanbod is geldig voor maximum twee personen.
www.br.fgov.be/

 • Een private tour in Z33 - Hasselt

Z33, het Huis voor Actuele Kunst aan de Zuivelmarkt 33 in Hasselt, laat koppels ongestoord van kunst genieten dankzij ‘Private tour / Ménage à trois’.
Sinds 2002 maakt Z33 projecten en tentoonstellingen die de bezoeker aanmoedigen om op een nieuwe manier naar alledaagse dingen te kijken.
Met ‘Private Tour’ van Z33 verken je met zijn tweetjes (als je de gids even niet meerekent) tentoonstellingen na de openingsuren. Hét ideale voorspel op een avondje stappen in Hasselt!
Private tour / Ménage à trois, van dinsdag tot zaterdag, 18.00 u. – 19.00 u.

Ledenvoordeel
35 euro, in plaats van 40 euro
www.z33.be/rondleidingen

 • Fort Napoleon - Oostende

In de duinen ten noorden van Oostende staat een indrukwekkend fort met een bewogen geschiedenis. De beruchte Franse generaal Napoleon liet het bouwen ter verdediging tegen aanvallen uit het westen, maar het gebouw heeft inmiddels verschillende levens gehad. Vandaag is het fort een plek dat je moet gezien hebben.

Ledenvoordeel
7 euro in plaats van 8 euro. Ben je lid van Herita? Dan betaal je slechts 5 euro. 
www.fort-napoleon.be

<
>
x