Kamagurkistan in Den Bosch

Moet Kamagurka nog worden voorgesteld? Hij is een van de beroemdste, productiefste, meest veelzijdige en succesvolle cartoonisten van ons land. Al is hij sinds het begin van zijn carrière geëvolueerd naar een artistieke alleskunner. Kamagurka tekent, treedt op, werkt voor televisie, schildert, schrijft en vindt zelfs robots uit. Nog tot eind deze maand kan je in het vlakbij de Belgische grens gelegen ’s-Hertogenbosch terecht voor een schitterende, alom geprezen overzichtstentoonstelling van ’s mans leven en werk. Wij hadden de eer om hem te interviewen voor VAB-Magazine.

"Toen ik begon, voelde ik me vaak een olifant in een porseleinwinkel. Ik kon geen kant op zonder brokken te maken. Maar toch waren er mensen die wat ik maakte leuk vonden. En kijk, zoveel jaren later kun je mij bewonderen in een museum!” aldus Kamagurka. Het volledige interview lees je in VAB-Magazine van oktober.  

Kamagurkistan. Voorbij de grenzen van de ernst.

Nog tot en met 28 oktober in Het Noordbrabants Museum in ’s-Hertogenbosch

De tentoonstelling toont hoogtepunten uit het oeuvre van Kamagurka. Van de eerste tekening die Kamagurka op achtjarige leeftijd maakte tot de cartoon die hij die ochtend voor het NRC Handelsblad tekende. Naast de cartoons zijn ook zijn schilderijen, ruimtelijke objecten, theater- en televisieoptredens te zien. In het door Kamagurka geschapen land Kamagurkistan draait alles om humor.

In de tentoonstelling word je uitgedaagd om samen met Kamagurka de grenzen van de ernst te verkennen. Na het passeren van de grenspost van Kamagurkistan, met een visumstempel op zak, stap je in het land van Kamagurka. Als een ware reisleider laat Kamagurka je kennismaken met zijn creatieve brein en absurde kijk op de wereld. Door middel van een zelfingesproken audiotour neemt hij je mee door onbekende gebieden. En voor je vertrekt, stuur je nog snel een ansichtkaart naar huis.

www.hetnoordbrabantsmuseum.nl 

 

<
>
x