Jaarthema 2018: Vlaamse Meesters - Laat je inspireren!

Meer dan 250 jaar lang, van de 15de tot ver in de 17de eeuw, waren de ‘Vlaamse’ kunstenaars toonaangevende meesters in de ‘Schone Kunsten’. Ze werden alom geprezen voor hun vakmanschap, creativiteit en innovatie. De Vlaamse Meesters, met Rubens, Bruegel en Van Eyck op kop, zijn onze culturele vaders en bepalen voor eens stuk onze identiteit. Ze werkten in Vlaanderen, haalden er hun inspiratie en zijn er nu nog steeds het best te bezoeken en te voelen.

Van 2018 tot 2020 zullen de Vlaamse Meesters meer dan ooit tevoren springlevend zijn. Tal van projecten, wandelingen, tentoonstellingen en evenementen over Vlaamse Meesters zullen overal te lande dé blikvangers en publiekslokkers zijn. Ook bij vtbKultuur.

‘Vlaamse Meesters: laat je inspireren’ is het vtbKultuur-jaarthema van 2018. De vtbKultuur-afdelingen trakteren je een jaar lang op ‘meesterlijke’ activiteiten zoals lezingen over onze bekendste kunstenaars, groepsbezoeken aan meesterlijke tentoonstellingen en wandelingen langs Rubensiaanse en andere meesterlijke plekjes. Je ontdekt het allemaal in onze activiteitendatabank

<
>
x