Exclusief bezoek aan het vernieuwde Africamuseum

 Na een lange renovatie zijn de deuren van het Africamuseum in Tervuren opnieuw open. Het gebouw met paleisallures dat aan de rand van een prachtig park staat, is een van de indrukwekkendste musea van ons land. Je vindt hier ’s werelds rijkste verzameling etnografische voorwerpen uit Centraal-Afrika, maar ook het archief van Afrika-pionier Stanley. Even uniek zijn de foto- en filmotheek en een enorme collectie kaarten. De zoölogische verzameling toont een groot aantal wetenschappelijk zeer belangrijke type-exemplaren van de Afrikaanse fauna. De afdeling Entomologie bewaart zo’n zes miljoen insecten en de collectie tropisch hout is de belangrijkste van Europa.

In het voorjaar kan je met vtbKultuur een exclusief bezoek brengen aan het vernieuwde Africamuseum. Op 13 april geeft Guido Gryseels, directeur van het museum, speciaal voor vtbKultuur een inleiding bij je bezoek. Wij konden Guido Gryseels vooraf al strikken voor een interview in VABMagazine van maart/april. Het volledige interview lees je hier

Deze vtbKultuur-groepen plannen een groepsbezoek aan het museum. Informeer je bij hen over de voorwaarden en inschrijvingsmodaliteiten.

6 april

7 april

13 april

20 april

18 mei

15 juni

Zin om mee te gaan? Inschrijven kan bij de groep in kwestie.

<
>
x