Ensorhuis Oostende vernieuwd

Het Ensorhuis in Oostende is het woonhuis waar de wereldberoemde schilder tot zijn dood in 1949 leefde. Een sfeervol museum én ook een bijzondere, betekenisvolle plek: hier kwamen immers een groot aantal van zijn werken tot stand. En hier kwamen ook talloze andere beeldend kunstenaars, bewonderaars, klanten, critici, schrijvers en fans de meester groeten.

Recent werd het uitgebreid met een bijzonder belevingscentrum. Wij spraken erover met de Oostendse Ensor-expert, komiek, schilder-tekenaar en pianostemmer Herr Seele. Hij steekt zijn enthousiasme voor deze plek en het oeuvre van Ensor niet onder stoelen of banken.

Het volledige interview lees je in VAB-Magazine van november-december

Win een duoticket voor het Ensorhuis
Het James Ensorhuis is hét mekka voor fans van de kunstenaar. Je ontdekt er tijdelijke tentoonstellingen en duikt als bezoeker op interactieve wijze in het soms nogal bewogen leven en invloedrijke oeuvre van de kunstenaar. Zin om net als Herr Seele een duik te nemen in deze wondere Ensorwereld? Surf naar www.vab.be/wedstrijd en beantwoord onze wedstrijdvraag. Uiterlijk half december krijgen 30 winnaars een duoticket in de mailbox. En nu maar duimen dat het Ensorhuis, net als alle andere musea, weer snel de deuren kan/mag openen.

 

<
>
x