Cultureel stadsfestival vtbKultuur op 26 maart in Mechelen

Op zondag 26 maart 2017 vindt de KnipoogDag, het jaarlijks stadsfestival van vtbKultuur, plaats in Mechelen. Die dag kunnen jong en oud, leden en niet-leden proeven van alle culturele pareltjes die de Dijlestad rijk is.

In de voormiddag gaan meer dan 50 vtbKultuur-afdelingen met hun leden op verkenning in de stad. Zij bezoeken in groep monumenten of projecten als het Speelgoedmuseum, Kazerne Dossin, Brouwerij Het Anker, de Sint-Romboutstoren en Mechelen Muurt. Niet minder dan 1200 cultuurliefhebbers hebben nu al present getekend voor het ochtendprogramma.

In de namiddag doen we daar nog een pak bezoekers bij. Dan zetten meer dan 30 bezoekpunten – monumenten, erfgoedsites, cultuurhuizen … - hun deuren open voor iedereen die geïnteresseerd is in culturele pareltjes en stadse gezelligheid. Onderweg worden ze getrakteerd op verhalen, anekdotes en heel wat randanimatie. Voor het namiddagprogramma moet je vooraf niet in te schrijven. Als je wil deelnemen, volstaat het om vanaf 13.30 uur een ticket te kopen aan de vtbKultuur-balie op het Cultuurplein. Voor een halve dag betaal je 7 euro (leden van vtbKultuur en VAB) of 10 euro. Kinderen (-12jaar) nemen gratis deel.

Deze hoogtepunten mag je niet missen:

  • Ontdek een van de vele beschermde Mechelse monumenten, waarvan er maar liefst vier erkend zijn als UNESCO-werelderfgoed.
  • Bewonder de installaties, films en performances van Contour 8, de Biënnale van Bewegend Beeld.
  • Geniet van een Maneblusser en kijk in verwondering naar circusacts.
  • Beklim de Sint-Romboutstoren, bezoek het stadhuis of Hof van Savoye en verstil even in Kazerne Dossin of de tuin van het Aartsbisschoppelijk Paleis.
  • Keer met OP.RECHT.MECHELEN. terug naar de tijd van de Grote Raad toen Mechelen de Europese bakermat van justitie was.
  • Beleef de vele concerten van muziekensembles van het Conservatorium of een van de Mechelse harmonieën.

Het volledige programma, lees je in ons programmablad.

Tussen 17.00 u. en 18.00 u. sluiten we de KnipoogDag af in stijl op het gezellige Cultuurplein. 

 

Praktisch

Prijs: 7 euro voor leden, 10 euro voor niet-leden

Tickets: te koop op zondag 26 maart vanaf 13.30 uur op het Cultuurplein (geen voorverkoop).

 Ontdek het volledige programma op www.knipoogdag.be

<
>
x