Casa Ricordi: zomeropera in Alden Biesen

Liefhebbers van podiumkunsten bleven het voorbije jaar op hun honger zitten. Concertzalen, theater- en operahuizen sloten noodgedwongen de deuren. Ook de jaarlijkse ‘Zomeropera’ in Alden Biesen werd vorig jaar afgelast. Voor zomer 2021 staat er een alternatief op het programma: een kleinschalig opera-concert met beperkt publiek in de openlucht: 'Casa Ricordi'. Van 

'Casa Ricordi' vertelt het verhaal van Giovanni Ricordi die zijn drukkerij/uitgeverij in 1808 opstartte, bij aanvang in nauwe samenwerking met de Scala van Milaan. De uitgeverij werkte samen met tal van grote, Italiaanse componisten, waaronder Verdi, Bellini, Rossini en Puccini. De zonen van Giovanni zetten deze traditie voort en de uitgeverij bestaat vandaag nog steeds, is toonaangevend in de sector en onlosmakelijk verbonden met twee eeuwen Italiaanse operamuziek.

Voor ‘Zomeropera Alden Biesen’ is dat een uitstekend uitgangspunt voor een gloednieuwe, coronaproof productie van anderhalf uur zonder pauze, waarbij operamuziek de hoofdrol speelt. En: solisten en muzikanten van eigen bodem krijgen de gelegenheid om weer op het podium te staan.

Info en tickets: www.zomeropera.be

De voorstelling is te bekijken van vrijdag 27 augustus t.e.m. zaterdag 18 september 2021. 

Voorstellingen onder voorbehoud van de versoepeling van de covidmaatregelen en de heropstart van de cultuursector. Indien de voorstellingen niet mogen doorgaan, worden de gestorte ticketgelden terugbetaald.


Win een gratis duoticket

We geven vijf duotickets voor de voorstelling op vrijdag 27 augustus weg. Surf naar vab.be/wedstrijd en beantwoord deze wedstrijdvraag:

'Welke productie werd in 1998 op de eerste editie van ‘Zomeropera Alden Biesen’ gebracht?'

Succes!

<
>
x