vtbkultuur Musica

Musica

Concert: B’Rock Orchestra & Dmitry Sinkovsky

Händel. Water en vuur

Datum: 25/04/2020
Uur: 19:15
Uur van samenkomst: 17.00
Plaats: Concertgebouw Brugge
Adres: ‘t Zand 34, 8000 Brugge
Plaats van bijeenkomst: Vertrek met de autocar - Pater Segersstraat, Sint-Niklaas
Prijs leden: 66
Prijs niet-leden: 72
Thema: Muziek
Type: Podiumactiviteit - concert

Inschrijven kan tot 6 maart.

Quote van een deelnemer in 2018:

Het was voor de eerste maal dat ik B'Rock Orchestra met Dmitry Sinkovsky, als dirigent-violist, het concert van de Vier Jaargetijden zag uitvoeren... wat een passie heeft deze man en wat een sublieme uitvoering.

Wanneer jullie B'Rock weer op de agenda plaatsen, ga ik alvast terug mee..

Uitvoerders

B’Rock Orchestra: orkest 
Dmitri Sinkovsky: viool en leiding

programma

  • George Frideric Händel (1685-1759): 
              - Selectie uit Water Music suites, HWV348-350
              - Music for the Royal Fireworks, HWV351

  • Antonio Vivaldi (1678-1741)
                 Vioolconcerti

Koninklijke feestmuziek met Russische flair

Imponerend, dat geldt net zo goed voor Händel als voor publiekslieveling Dmitry Sinkovsky. Na zijn sprookjesachtige lezing van Vivaldi’s Jaargetijden in 2018 keert hij met B’Rock terug naar Brugge voor nog twee klassiekers.
 
Händels complete Water Music, die koning George I tijdens een boottocht op de Theems maar liefst drie keer wilde horen, en de Music for the Royal Fireworks. Ondanks hopeloze files op London Bridge, sloeg de première in als een bom, die nog altijd nadreunt. Rond dit concert hangt de geur van buskruit. 'Licht ontvlambaar', zo waarschuwt een sticker ons. En inderdaad, B'Rock weet wel raad met deze spektakelstukken.
 
Zoals bij alle grote succesnummers, circuleren er talloze anekdotes over Händels 'Water Music' en de even kleurrijke 'Music for the Royal Fireworks'. Muziek bedacht voor de openlucht, en met internationale flair gebracht. Bij de première werd ze in monsterbezetting uitgevoerd. Het vuurwerk mislukte, maar Händel scoorde wél. Het succes van de generale repetities legde het verkeer in Londen voor uren lam. De combinatie van Duitse degelijkheid, Italiaanse flair en Franse zwier blijkt ook vandaag nog onweerstaanbaar. Opwinding gegarandeerd. Zeker wanneer Dmitry Sinkovsky met zijn gekende bravoure de troepen dirigeert. Reken maar dat de verfrissende blazersklanken het publiek wakker schudden. Pastorale fluiten en strijkers wisselen af met de triomfantelijke klanken van de jachthoorns. Wie de ogen sluit, ziet jongleurs en acrobaten, picknickmanden en roeiboten zijn optioneel... ;-))
 

Inbegrepen:
  • Autocarvervoer
  • Ticket
  • Inleiding door Sofie Taes
  • Fooi chauffeur

<
>
x