vtbkultuur Musica Furiosa

Musica Furiosa

Matineeconcert in Bozar Brussel - Volgeboekt

Het Belgian National Orchestra brengt werk van J. Corigliano, G. Bizet en I. Stravinsky.

Datum: 28/04/2019
Uur: 15:00
Uur van samenkomst: 13:30 uur
Plaats: Bozar
Adres: Ravensteinstraat 23, 1000 Brussel
Plaats van bijeenkomst: Vertrek met de autocar - Pater Segersstraat te Sint-Niklaas
Prijs leden: € 28
Prijs niet-leden: € 31
Thema: Muziek
Type: Podiumactiviteit - concert

Belgian National Orchestra – Hugh Wolff leiding – Elisabeth Kulman sopraan

PROGRAMMA
  • Fantasia on an Ostinato John Corigliano

Toelichting: Komt uit The Ghosts of Versailles. De opera speelt in het hiernamaals aan het hof van Versailles. De geest van Marie Antoinette is verontwaardigd over het feit dat zij onthoofd is. Om haar op te vrolijken organiseert toneelschrijver Beaumarchais een opera waarin de karakters en situaties uit zijn eerdere Figaro-spelen voorkomen.

  • Carmen (uittreksels) Georges Bizet

ToelichtingSevilla, in 1820. De sergeant Don José raakt onder de bekoring van de zigeunerin Carmen en helpt haar aan de gevangenis te ontkomen, wat hemzelf arrestatie en degradatie oplevert. Carmen weet hem over te halen zich bij een smokkelaarsbende aan te sluiten, maar de goede houding wordt spoedig verstoord als zij gecharmeerd raakt van de stierenvechter Escamillo. Een conflict blijft uit doordat het boerenmeisje Micaëla op het beslissende moment tussenbeide komt en Don José smeekt zijn stervende moeder te bezoeken. Als deze, verteerd door jaloezie, bij zijn terugkeer ervaart dat Carmen in de persoon van Escamillo een nieuwe minnaar heet gevonden, doodt hij haar.

  • De vuurvogel Igor Stravinsky

ToelichtingIn zijn muziek laat Stravinsky alle facetten horen van het verhaal over twee soorten magische wezens: de Vuurvogel, die het goede vertegenwoordigt, en de tovenaar Kastchei, de belichaming van het kwaad. Kastchei houdt meisjes gevangen en verandert mannen in steen. Kastchei is onsterfelijk zolang zijn ziel onaangetast blijft; die ziel wordt in de vorm van een ei bewaard in een kistje. Samen met Prins Ivan weet de Vuurvogel het kwade te overwinnen.

 

Overname van website Bozar met toestemming - Foto - Bron Elisabeth Kulman © Julia Wesely  - Tekst - Bron Bozar 

<
>
x