vtbkultuur Brussel Molenbeek

Brussel Molenbeek

De kracht van de hoop

Auteurslezing door Bleri Leshi

Datum: 15/03/2020
Uur: 11:00
Uur van samenkomst: 10:45
Plaats: Bib De Boekenmolen
Adres: Hovenierstraat 47A, 1080 Molenbeek
Plaats van bijeenkomst: in de bib
Prijs leden: 2
Prijs niet-leden: 2
Thema: Literatuur
Type: Reportage of lezing
Beschikbare plaatsen: 27

Verhalen van hoop liggen voor het oprapen. Of het nu gaat om Spaanse slotenmakers die weigeren mensen uit hun huis zetten, Britse schoonmakers die een waardig loon afdwingen, Duitse piloten die weigeren vluchtelingen te deporteren of Belgische gezinnen die vluchtelingen opvangen. De vraag is: waarom kennen we die voorbeelden nauwelijks? Waarom heerst de negativiteit?


‘In tijden van cynisme zijn we hoop steeds meer als iets naïefs gaan zien’, stelt filosoof en jongerenwerker Bleri Lleshi. ‘Terwijl hoop ons net vooruitstuwt, ook in moeilijke dagen. Vanuit hoop kunnen we positieve veranderingen realiseren, hoe klein ook.

'In dit boek verweeft Lleshi inspirerende voorbeelden van vandaag met het leven en denken van Martin Luther King jr., die een halve eeuw geleden werd vermoord. Lleshi benoemt de wanhoop die er is, gaande van ongelijkheid tot en met machteloosheid. Maar hij laat ook zien hoe we van onderuit macht opbouwen en hoop mogelijk maken. Hij pleit voor verzet, engagement en hoop. Want de geschiedenis toont aan: hoop kan de wereld veranderen.

Na de lezing wordt een natje en een droogje aangeboden.

In samenwerking met de gemeentelijke openbare bibliotheek De Boekenmolen

 

Omwille van veiligheidsmaatregelen ivm het coronavirus wordt deze lezing op verzoek van de bevoegde schepen uitgesteld naar een later te bepalen datum!

<
>
x