vtbkultuur Meise

Meise

3-daagse autocar reis naar Oberammergau

Naar de passiespelen in OBERAMMERGAU

Datum: 15/08/2020 tot 17/08/2020
Plaats: Oberammergau
Prijs leden: 897
Thema: Podiumactiviteiten
Type: Meerdaagse uitstap/vtbKultuur-trip
Beschikbare plaatsen: 20

Oberammergau 2020

15 tot 17 augustus

 

In 2020 vind in Oberammergau de Passion Play plaats, een tienjaarlijks evenement van wereldklasse (sinds 1634!). 2000 acteurs en figuranten spelen er het leven van Christus na.

Begindatum:16/05/2020 - Einddatum:04/10/2020.

 

Onze vtbKultuur afdeling Meise heeft bij een autocarist 20 plaatsen laten reserveren.

Wie mee wil moet vlug beslissen en het voorschot van € 235 overschrijven

op rek. nr. BE09 4239 1088 0157 van vtbKultuur Meise

 

Zaterdag , 15 augustus:

Vertrek vanuit de diverse opstapplaatsen (parking zwembad Meise) en via de autobaan naar Ulm. Onderweg stoppen we regelmatig. In de namiddag geleid bezoek aan de stad Ulm met de Münster (éen van de hoogste kerken van Europa), het vissermans kwartier, het scheve huis, enz.   Avondmaal en overnachting in de omgeving..

Zondag, 16. Augustus

Na het ontbijt naar Oberammergau of omgeving en verdeling van de kamers. Na een lichte lunch is het tijd voor het bijwonen van het Passiespel dat alle 10 jaren wordt opgevoerd. In 1633 stierven 80 mensen aan de pest. De inwoners beloofden regelmatig dit spel op te voeren wanneer zij van deze ziekte bevrijd zouden worden. In 1634 werd voor de eerste maal het Passiespel vertoond. Meer dan 2000 personen werken mee aan deze 42ste editie. Bezienswaardig in dit dorp zijn o.a. de geschilderde huisgevels. Tijdens de 3 uur durende pauze genieten we van een lekkere maaltijd en heeft u de tijd om het stadje te bezoeken. Het hotel Wittelsbach, het "Alte Post" en het "Pilatushaus" waar men kunstenaars in houtsnijwerk kan bezig zien, genieten onze aandacht. Tijdens het kleurrijke spektakel, passeren verschillende figuranten en complete kuddes dieren op het openluchtpodium. In 2010 namen meer dan 2400 inwoners deel, (enkel inwoners van het dorp mogen meespelen).  Dit aantal komt ongeveer overeen met de helft van het inwonersaantal van Oberammergau. De rollen worden bijna een jaar van tevoren verdeeld en de mannelijke acteurs laten vanaf dit moment hun haar en baard staan. Na de voorstelling terug naar ons hotel. 

Maandag, 17augustus

Na het ontbijt terug naar België.

 

Prijs: 897 Euro. Voor een eenpersoonskamer betaald u een toeslag van € 98

Voor deze reis dient u bij inschrijving een voorschot te betalen van 235 Euro per persoon. Dit bedrag dekt de verzekering en het verplicht voorschot aan de spelen in Oberammergau. Een tweede voorschot dient betaald te worden eind november en het saldo begin februari. U krijgt hiervoor wel een bericht. U bent definitief ingeschreven en verzekerd vanaf dat u het voorschot betaald hebt

 

Inbegrepen:

Vervoer heen/terug met de autocar  -Begeleiding door onze gids Frans Heyvaert  -De overnachtingen in zeer goede hotels  -Vol pension vanaf de eerste avond tot de laatste ochtend.- Alle verplaatsingen. -Toegangskaarten voor de Passiespelen categorie 2 -Begeleide wandeling in Ulm  -Annulatie en bijstandsverzekering

INLICHTINGEN: Frans Heyvaert Tel: 02-269.49.22 Ep: fransheyvaert22@hotmail.com

 

 

<
>
x