vtbkultuur Meerhout

Meerhout

Knipoogdag 2020 in de Westhoek

Met voormiddag gegidste rondrit "littekens van WO I de Groote oorlog"

Het vredige landschap zit vol bloedstollende verhalen van de Groote Oorlog die zich hier meer dan 100 jaar geleden afspeelde. 

en in namiddag een goed gevuld programma in Ieper.

Datum: 22/03/2020
Uur: 10:00
Uur van samenkomst: 07:30
Plaats: PASSCHENDAELE MEMORIAL PARK
Adres: Berten Pilstraat 5A, 8980 Zonnebeke
Plaats van bijeenkomst: Autocar opstapplaats Fly-over Geel West
Prijs leden: dagprogramma 14 € middagmaal 20€ en autocar 15€
Prijs niet-leden: dagprogramma 17€ middagmaal 20€ en autocar 15€
Thema: Geschiedenis en erfgoed
Podiumactiviteiten
Type: Groepsbezoek

In voormiddag gegidste rindrit ZONNEBEKE EN PASSENDALE In hetPasschendaele Memorial Parkzijn 7 herinnerings-tuinen aangelegd in de symbolische vorm van een klaproos. Deze tuinen worden door de verschillende naties die deelnamen aan de Slag bij Passendale, ingevuld met een ontwerp dat moderne kunst, poëzie en symbolische vegetatie uit dat land combineert. Kerktoren Zonnebeke. In deze naoorlogse kerk ontworpen door Huib Hoste kan jehet 360° panoramisch vergezichtbewonderen via het nieuw uitkijkpunt. Tyne Cot Cemetery Passendale.De naam Passendale is gegrift in het collectieve geheugen van Groot-Brittannië en het Gemenebest, met bijna 600.000 verliezen.De begraafplaats met ‘Missing Memorial' werdontworpen door Sir Herbert Baker en in 1972 onthuld. 11.596 soldaten van het Gemenebest en ook enkele Duitse gesneuvelden liggen hier begraven.


In de namiddag, van 14 tot 17 uur, kan je individueel of in kleine groepjes en aan de hand van een programmablad Ieper verkennen. Met je vtbKultuur- button opgespeld ben je welkom op verschillende bezoekpunten. Je ontdekt vele monumenten die getuigen van een zeer rijk en divers verleden. Tijdens de middeleeuwen was Ieper een bloeiende handelsstad en één van de grote Vlaamse lakensteden naast Brugge en Gent. De indrukwekkende Lakenhallen is het bewijs van deze glorieperiode. Ook de Sint- Maartenskathedraal en de prachtige vestingen dateren uit dit tijdperk. Tijdens de Eerste Wereldoorlog werd de charmante stad herleid tot een grote puinhoop. Ieper werd bijna volledig vernield door vier jaren van zinloos geweld. Met respect voor het verleden bouwden de Ieperlingen hun stad weer op. Ieper telt ook heel wat mooie kerken waarvan de verschillende torens de skyline van de stad op vandaag nog kenmerken. Gidsen staan ter plekke en laten je verder kennismaken met de vele gekende en minder gekende pareltjes van Ieper. Van 17 tot 18 uur sluiten we de KnipoogDag af met een drankje.

<
>
x