vtbkultuur Mechelen

Mechelen

vtbKultuur Mechelen wandelt in het Mechels Broek

Wandeling wordt uitgesteld naar april/mei 2021 omwille van de Corona-crisis. Een definitieve datum wordt later vastgelegd.

 

Op zondag 26 april 2020 wandelt vtbKultuur Mechelen met gids Daniël Goethals in het Mechels Broek. Voorzie stevig schoeisel.

Datum: 04/04/2020
Uur: 14:00
Uur van samenkomst: 13:55
Plaats: Bezoekerscentrum Mechels Rivierengebied
Adres: Muizenhoekstraat 7, 2812 Muizen
Plaats van bijeenkomst: Bezoekerscentrum Mechels Rivierengebied
Prijs leden: € 10
Prijs niet-leden: € 12
Thema: Natuur
Type: Wandeling of fietstocht

Onze wandeling vertrekt aan het Bezoekerscentrum Mechels Rivierengebied, Muizenhoekstraat 7, in Muizen. Deze startplaats nabij de Dijlebrug in Muizen is goed bereikbaar met de fiets, eventueel ook met het openbaar vervoer. We maken een stevig wandeling van ca 5 km met gids Daniel Goethals.

Het Mechels Broek, gelegen op het grondgebied van Mechelen, Bonheiden en Muizen, is een moerassig gebied naast de Dijle. Naast meer dan 100 ha natte graslanden vinden we er ook sloten, bomputten, knotwilgen en houtkanten. Centraal in het gebied ligt een grote waterplas. Het Mechels Broek wordt als natuurreservaat beheerd door vzw Natuurpunt. Dat beheer streeft naar een vochtig weilandgebied, als paradijs voor watervogels. Het beheer wordt onder meer uitgevoerd door Galloway-runderen.

De wandeling van ca 5 km gaat grotendeels over onverharde paden. Stevig schoeisel volstaat, maar bij regenweer kan het Mechels Broek er erg nat bijliggen!


© Foto's: Daniël Goethals
PRAKTISCH:

Locatie: Bezoekerscentrum Mechels Rivierengebied, Muizenhoekstraat 7, in Muizen
Aanvang: 14 uur - Einde: ± 16 uur

Kostprijs: vtbKultuur- en VAB-leden betalen € 10, niet-leden: € 12. Afsluitdrankje in het Brughuis inbegrepen.

Inschrijven:
via mechelen@vtbkultuur.be met vermelding: Mechels Broek_26/04/2020_vtbKultuur/VAB-lidnr.
Betaling: op rekeningnr. BE90 4066 0651 4132_vtbKultuur Mechelen met vermelding: Mechels Broek_26/04/2020_vtbKultuur/VAB-lidnr.

<
>
x