vtbkultuur Mechelen

Mechelen

vtbKultuur bezoekt de meest Vlaamse stad van Nederland

Op zaterdag 1 en zondag 2 juni 2019 bezoekt vtbKultuur Mechelen 'de meest Vlaamse stad van Nederland', zoals Haarlem zich graag laat noemen...

Datum: 01/06/2019 tot 02/06/2019
Uur: 07:30
Uur van samenkomst: 07:25
Plaats: Haarlem
Plaats van bijeenkomst: Zandpoortvest, Parking 2, Mechelen
Prijs leden: nog te bepalen
Prijs niet-leden: nog te bepalen
Type: Evenement
Beschikbare plaatsen: 40

Hou het eerste weekend van juni alvast vrij want dan bezoeken we 'de meest Vlaamse stad van Nederland' zoals Haarlem zich trots noemt. De stad van Frans Hals, geboren in Antwerpen, maar met Mechelse roots. De stad ook van Boudewijn de Groot en Lennaert Nijgh. En van Laurens Janszoon Coster, de uitvinder van de drukpers, voor Gutenberg dat deed, toch volgens de Haarlemmers.

Als belangrijkste attractie geldt de historische binnenstad die een groot aantal monumentale bouwwerken, waaronder veel kerken, en hofjes telt en de status van beschermd stadsgezicht bezit. Ook heeft de stad een aantal belangrijke musea: het Frans Hals Museum & de Hallen en het Teylers Museum behoren tot de meest bezochte musea van Noord-Holland, Amsterdam buiten beschouwing gelaten.

Haarlem is de zesde monumentenstad van Nederland, met bezienswaardigheden zoals de Grote Kerk, het Stadhuis, de Molen De Adriaan en de Vleeshal.

Wat je precies mag verwachten van onze tweedaagse, dat kom je later nog te weten, maar noteer de data alvast in je agenda: zaterdag 1 en zondag 2 juni 2019

 
tekst & foto: ©  Mark Van Mullem

<
>
x