vtbkultuur Mechelen

Mechelen

Vier dagen genieten in verrassend Lyon

vtbKultuur Mechelen exploreert in mei vier dagen lang het fascinerende Lyon.

Datum: 19/05/2022 tot 22/05/2022
Uur: 07:00
Uur van samenkomst: 06:45
Deuren open: wordt nog meegedeeld
Plaats: Station Mechelen
Adres: x , 69001 LYON (F)
Plaats van bijeenkomst: Station Mechelen
Prijs leden: € 690 / persoon (+suppl. éénpersoonskamer = € 125)
Prijs niet-leden: n.v.t., enkel toegankelijk voor leden
Type: Meerdaagse uitstap/vtbKultuur-trip
Beschikbare plaatsen: 30
Foto's: Bekijk foto's van deze activiteit (slideshow)

Culinaire toppers maar ook een verrukkelijke volkse keuken in talrijke bouchons, een oude stad met tientallen verborgen overdekte traboules en één van de hoogste concentraties aan renaissancepaleizen in Europa, verbluffende stadsvernieuwing met architecturale pareltjes, sporen van de oude zijde-ambacht, twee majestueuze rivieren om langs te flaneren en pleinen met typisch Franse grandeur. Dat allemaal op amper 3.43 uur met de TGV van Brussel. Bienvenue à Lyon!

Je leest het goed: vtbKultuur Mechelen gaat op vierdaagse verkenning naar Lyon! Ga je mee?

Op de eerste dag maken we na aankomst een verkennende stadswandeling op Presqu'île waarna we vanop de Saône tijdens een boottocht een eerste beeld krijgen van oud en nieuw Lyon. Dineren doen we in stijl in hotelschool Vatel, naast ons hotel.

Met de tandradbaan gaat het op dag twee naar de Fourvière-heuvel, waar we de 19de-eeuwse basiliek met haar indrukwekkende mozaïeken bezoeken en bewonderen we in Lugdunum het Romeins amfitheater. Via de rozentuin dalen we af naar Vieux-Lyon voor een vrij middagmaal. In de namiddag kunnen liefhebbers het cinematografisch museum bezoeken, één van de best gewaardeerde musea van Frankrijk. Via het Hôtel-Dieu wandelen we naar de Place des Terreaux, het kloppend hart van de stad. We sluiten af met een bezoek aan een ambachtelijk zijde-atelier. 's Avonds dineren we in een karaktervolle authentieke bouchon.

In de Halles de Paul Bocuse doen we op dag drie in kleine groepjes aankopen voor onze culinaire picknick aan de oevers van de Saône. Hierna wandelen we door de wijk Confluence, een geslaagd voorbeeld van stadsvernieuwing, en eindigen we met een bezoek aan het Musée des Confluences. In Brasserie Georges, één van de oudste restaurants en een instituut in Lyon, dineren we.

In de voormiddag van de vierde dag nemen we de metro naar de Croix-Rousse heuvel, waar de zijdewevers werkten. Lyon was een Europees voorloper in 'street art', in deze wijk bevindt zich een grote concentratie aan schitterende muurschilderingen. We lunchen in een bouchon. Voordat we de TGV noordwaarts nemen genieten we nog van wat vrije tijd om te shoppen, een museum te bezoeken of een terrasje te doen aan de oevers van de Saône of de Rhône.

Deze vierdaagse reis is een organisatie van vtbKultuur Mechelen en vindt plaats van donderdag 19 tot en met zondag 22 mei 2022. Reisleiding en gidsbeurten zijn Nederlandstalig.

Het aantal deelnemers aan de reis is beperkt tot 30.

Voor meer detailinformatie verwijzen we je graag door naar onze "foto's" of stuur een mailtje naar mechelen@vtbkultuur.be dan bezorgen wij ze je per mail.

 

 

 

 

<
>
x