vtbkultuur Mechelen

Mechelen

Scala Vocale viert kerst en jubileum met Bachs Weihnachtsoratorium

Aan muziek is er tijdens de kerstperiode natuurlijk geen gebrek, aan muzak helaas ook niet. De allermooiste kerstklanken vloeiden misschien wel uit de ganzenveer van Johann Sebastian Bach. Dat vinden ze bij Scala Vocale alvast...

Datum: 16/12/2018
Uur: 15:00
Uur van samenkomst: 15:00
Plaats: Sint-Romboutskathedraal
Adres: Onder den Toren , 2800 MECHELEN
Prijs niet-leden: €15 - $35
Thema: Muziek
Type: Evenement

Aan muziek is er tijdens de kerstperiode natuurlijk geen gebrek, aan muzak helaas ook niet. De allermooiste kerstklanken vloeiden misschien wel uit de ganzenveer van Johann Sebastian Bach. Dat vinden ze bij Scala Vocale alvast. Het klassiek koorgezelschap viert zijn 25e verjaardag en pakt op zondag 16 december 2018 uit met de integrale uitvoering van Bachs Weihnachtsoratorium in de Mechelse Sint-Romboutskathedraal.

Het gemengd koorgezelschap, gedirigeerd door Lode Tooten, krijgt bij dit huzarenstuk het gezelschap van vier topsolisten; sopraan Cristel De Meulder, alt Jan Wouters, tenor Jan Caals en bas Joris Derder.

Het werk van Bach wordt dan wel integraal uitgevoerd, maar met een pauze. Om 15 uur voert het gezelschap de cantates 1, 2 en 3 uit, tot ongeveer 16.30 uur. Deel 2 volgt dan vanaf 20 uur met de cantates 4, 5 en 6. Rond 21.30 uur wordt de uitvoering besloten met een receptie. Het koor heeft per slot van rekening iets te vieren!

Praktisch:
zondag 16 december 2018 om 15 en 20 uur in de Sint-Romboutskathedraal. Tickets kun je bestellen bij UiT in Mechelen, online of aan het loket in de Vleeshouwersstraat 6, Mechelen.
Prijzen: eerste rang, integrale uitvoering: € 35; tweede rang, integrale uitvoering: € 25; deel 1 of deel 2 afzonderlijk aan € 15.

Mark Van Mullem

<
>
x