vtbkultuur Mechelen

Mechelen

Ontdek en beleef Ieper tijdens de KnipoogDag van vtbKultuur

De Westhoek wil je blijven ontdekken. Tijdens de KnipoogDag van vtbKultuur op zondag 22 maart 2020 openbaart zich Ieper en omgeving voor jou.

Datum: 22/03/2020 tot 22/03/2019
Uur: 07:30
Uur van samenkomst: 07:25
Plaats: Ieper
Plaats van bijeenkomst: Vertrekplaats wordt nog meegedeeld
Prijs leden: € 29
Prijs niet-leden: € 32
Thema: Geschiedenis en erfgoed
Type: Groepsbezoek

De Westhoek wil je blijven ontdekken. Misschien heeft het te maken met het bijzondere landschap dat vlakke velden afwisselt met voorzichtige heuvels, een panorama doorspekt met grafstenen die herinneren aan de gruwel die hier ooit heerste.

Of zijn het de pittoreske dorpen met hun volkscafeetjes, de ranke hoppevelden of de heerlijke wijndomeinen die je het meest zullen bekoren? Ontdek het in Ieper tijdens de KnipoogDag van vtbKultuur op zondag 22 maart 2020.

Programma
We vertrekken om 7.30 uur (locatie wordt nog doorgegeven) en rijden samen met de bus naar Ieper. We brengen van 10 tot 11.45 uur een begeleid bezoek aan het hopbedrijf ’t Hoppecruyt.

’t Hoppecruyt is een hedendaags hoppebedrijf dat volgens de modernste teelttechnieken werkt. Tijdens een rondleiding van anderhalf uur maak je kennis met de hedendaagse teelttechnieken en geniet je van een adembenemend hoplandschap. De rondleiding wordt afgesloten met een proevertje.

Een groepsmaaltijd staat voor ons klaar vanaf 12.15 uur in een nog later mee te delen restaurant.

In de namiddag, vanaf 14 uur, start het tweede gedeelte van de KnipoogDag vanop de Grote Markt te Ieper waar je al in de juiste stemming zult komen met fijne straatanimatie. Vervolgens kun je de historische binnenstad vrij verkennen en deelnemen aan heel wat activiteiten.
We geven je alvast enkele ingrediënten. Aan jou om het meest smaakvolle menu samen te stellen!

• Duik in het rijke verleden van Ieper en Westhoek in het Yper Museum. Het decor van de Lakenhallen krijg je er bovenop cadeau.
• Droom over het leven van de Ieperse adel in het Merghelynck Museum.
• Luid een van de acht Ring Bells in de Saint George Memorial Church.
• Beleef de interactieve verhalen van de kleine man uit de Grote Oorlog in het In Flanders Fields Museum en verneem er meer over de Wederopbouw na de Eerste Wereldoorlog.
• Kom op adem na de beklimming van de Belforttoren en kijk eindeloos rond naar de stad, het frontlandschap en de heuvels.
• Gooi mee een balletje in het nieuwe buitenspel De Leeuwentoren, een mix tussen Kubb en petanque, aan de gelijknamige 14de-eeuwse toren van de vesting.
• Laat je ogen fonkelen door de 23 prachtige glasramen in de Proosdijzaal van de Sint-Maartenskathedraal.
• Luister naar het verhaal van de ongelukkige Godelieve van Gistel in het Sint-Jansgodshuis en Godelievekapel.
• Verneem meer over het Ieperse vestinglandschap in de Kazematten.
• Geniet van de vele concertjes op de historische locaties.

De KnipoogDag sluiten we om 17.15 uur af ter hoogte van het evenementenplein Cultuurcentrum Het Perron met een drankje en een streepje muziek.
Het einde van het cultureel stadsfestival is voorzien om 18 uur. Dan vertrekken we terug met de bus richting Mechelen.

!! Inschrijven vóór 15 januari 2020 !!

PRAKTISCH:
Locatie:
Ieper Vertrek om 7.30 uur. De locatie wordt nog later medegedeeld. Einde: 18 uur en vertrek naar Mechelen.
Kostprijs: vtbKultuur- en VAB-leden: € 29, niet-leden: € 32 voor het dagprogramma. Exclusief middagmaal en dranken. Het middagmaal kost € 20 per persoon. (exclusief dranken)

Inschrijven: via mechelen@vtbkultuur.be met vermelding: KnipoogDag_22/03/2020_vtbKultuur/VAB-lidnr.
Betaling: op rekeningnr. BE90 4066 0651 4132_vtbKultuur Mechelen met vermelding: KnipoogDag_22/03/2020_vtbKultuur/VAB-lidnr.

<
>
x