vtbkultuur Mechelen

Mechelen

Maak kennis met de stad der vijf klokkentorens: Doornik! [VOLZET]

Zaterdag 28 april 2018 maken we tijd voor een afspraak met werelderfgoed! We bezoeken dan Doornik, de stad van de vijf klokkentorens.

Datum: 28/04/2018 tot 28/04/2018
Uur: 07:45
Uur van samenkomst: 07:40
Plaats: Doornik
Adres: Zandpoortvest, Parking 2 Zandpoortvest, 2800 Mechelen
Plaats van bijeenkomst: Zandpoortvest, Mechelen
Prijs leden: € 70
Prijs niet-leden: € 80
Type: Evenement
Beschikbare plaatsen: 40

Doornik, gelegen langs de Schelde, is een der oudste steden van België en heeft een rijke geschiedenis. De stad werd begeerd door vele koningen zoals Clovis, Childeric, Karel V en Lodewijk XIV. Allen hebben hun invloed op de stad gehad. De vroegere rijkdom en welvaart is te merken in de architectuur en de vele kunstschatten die de stad telt. De Notre-Dame en het Belfort zijn UNESCO-werelderfgoed

De dag begint met een geleid bezoek aan het historische hart van de stad waarbij we onder meer de kathedraal en het oudste belfort van België zullen ontdekken.

Na de lunch (Huisbereide konijnenterrine met gerookte knoflook; Ardeens gebraad met thijmsaus en sint-Martinbier, kroketten en salade; chocolade mouse van het huis met speculaasworden we rondgeleid in het Museum voor Tapijtkunst. De gidsen laten ons kennismaken met prestigieuze wandtapijten uit de vijftiende en zestiende eeuw die werden geweven met de techniek van de 'haute lice'. Er zijn ook moderne wandtapijten en zeer verrassende hedendaagse ontwerpen.

Na zoveel moois zit de dag erop en keren we terug naar Mechelen. Een uitstap die je vast niet wilt missen. Tot dan?

tekst: © Jos Keunen
foto: © Visit Tournai

Praktisch:
We vertrekken om 7.45 uur aan de Zandpoortvest parking 2 en rijden naar Doornik. Bij aankomst koffie met een croissant, film en een geleid bezoek UNESCO Tour, lunch, met aangepaste dranken (2x wijn, pils of soft + 1 koffie), daarna bezoeken we het museum van het wandtapijt. Inbegrepen in de deelnameprijs: bezoeken, gidsen en busreis. Inschrijven voor 7 april 2018 bij H. Van Miert, via mechelen@vtbkultuur.be of 015 55 56 02, deelnamebedrag betalen op rekeningnummer BE90 4066 0651 4132 met vermelding van de code 28/04/2018

<
>
x