vtbkultuur Mechelen

Mechelen

Fietstocht in de rand rond Mechelen

Op zondag 4 augustus maken we een flink fietstocht in de mooie rand rond ons mooie Mechelen. 

Datum: 04/08/2019
Uur: 10:00
Uur van samenkomst: 09;50
Deuren open: 09:50
Plaats: Zandpoortvest, Parking 2
Plaats van bijeenkomst: Zandpoortvest, Parking 2
Prijs leden: € 14
Prijs niet-leden: € 16
Thema: Sport
Type: Evenement
Foto's: Bekijk foto's van deze activiteit (slideshow)

Zondag 4 augustus fietsen we om 10 uur onze vertrouwde binnenstad uit en (her)ontdekken we de mooie groene rand rond Mechelen, samen met onze fietsgids Daniël Goethals.

Mechelaars zijn bijzonder fier op hun binnenstad, de vele groene plekjes die 's zomers voor rust en verkoeling zorgen dragen daar zeker toe bij. Buiten de stadskern is het vele groen nog meer uitnodigend en fotogeniek, vooral, maar niet uitsluitend, langs onze vele waterlopen.

Wij verkennen op een sportieve en gezonde manier de groene linten langs de Vrouwvliet, de Leuvense Vaart, de Dijle en de Zenne. Het Zennegat heeft het afgelopen jaar een ware metamorfose ondergaan! En hebben jullie de Bleukensweide al eens gezien?

Ten westen van de Zennevallei rijden we in het nog vrij traditionele landschap van het Plateau van Hombeek, dat zich uitstrekt over de dorpen Heffen, Leest en Hombeek. We fietsen er langs de Kroningerhoeve, Expoel, het Hof ter Heyde en het kasteel van Relegem.

’s Middags plannen we een rustpauze in om te genieten van spijs en drank. Meer informatie volgt na inschrijving. Rond de klok van vijf sluiten we onze tocht af in het Vrijbroekpark, het grootste openbare park van Mechelen.

Fiets je mee?

De deelnameprijs bedraagt € 14 voor leden, niet-leden betalen 16 euro. Zin om mee te gaan fietsen maar heb je geen fiets? Daar hebben we een oplossing voor. Laat het ons even weten en dan reserveren we voor jou een fiets bij ’t Atelier, Brusselsesteenweg 50 in Mechelen. De huurprijs bedraagt € 11. We vragen wel dat je hem zelf ter plaatse ophaalt op zaterdag 3 augustus 2019 tussen 15 en 17 uur en hem maandag 5 augustus 2019 terugbrengt tussen 8.30 uur en 12 uur.

We organiseren ook een voorbereidende lezing op donderdag 1 augustus, meer info daarover vind je hier:
https://www.vtbkultuur.be/mechelen/activiteiten/voorbereidingslezing-op-onze-fietstocht/datum/7665

tekst: Chris De Mey/ Danël Goethals
foto's: Daniël Goethals

Inschrijven voor 20 juli bij Chris De Mey via mechelen@vtbkultuur.be en betalen op rekeningnummer BE90 4066 0651 4132 met vermelding van de code 4/8/2019. 

 

<
>
x