vtbkultuur Maasmechelen

Maasmechelen

Post / La forza di una lettera - Ief Postino

Uit bezorgdheid voor de gezondheid van onze leden en deelnemers, is deze activiteit afgelast, dit in samenspraak met het CC Maasmechelen en vtbKultuur Nationaal.
Mogelijk wordt deze op een latere datum ingepland.

Venster op de Wereld

Datum: 27/03/2020
Uur: 20:15
Plaats: CC Maasmechelen
Adres: Koninginnelaan 42, 3630 Maasmechelen
Prijs leden: 14€
Prijs niet-leden: 14€
Type: Reportage of lezing

Bekroond met de Europese Prijs voor Cultureel Erfgoed / Europa Nostra Award 2018 en shortlist Heritage in Motion Awards 2018.

In 2016 legde Ief Gilis als de Italiaanse postbode Ief Postino 7000 kilometer af tussen België en Italië. Hij verzamelde door Limburgers geschreven brieven aan buren, geliefden of vrienden in Italië, met wie ze ooit een bijzondere band hadden, of aan wie ze iets wilden vertellen, wat ze nooit eerder verteld hadden. Ief Postino haalde de brieven op en leverde ze ter plaatse af in zijn kleine Ape-postwagen, die typische Italiaanse driewieler.

Vlaanderen kon zijn avonturen volgen tijdens het Eén-programma Iedereen Beroemd, waarin hij twee keer per week zijn unieke brievenronde toonde. Feelgood-televisie van de bovenste plank!

Ief Postino komt in ons cultuurcentrum graag vertellen over het idee achter zijn tocht en over de ontmoetingen die hij had met de schrijvers en ontvangers. Het zijn persoonlijke verhalen over vriendschap, relaties, afscheid, heimwee en liefde. De briefschrijvers gaven hem hun vertrouwen en een intieme inkijk in hun leven. De ontvangers reageerden verrast, vol ongeloof en altijd zeer ontroerd. Dit wordt een bijzondere en warme avond over menselijke verbondenheid en kwetsbaarheid.

Limburger Ief Gilis is vooral bekend van Circo Ripopolo, het succesvolle circustheater waarmee hij in heel Europa optreedt.

Organisatie: CC, Dienst Erfgoed i.s.m. Vormingplus Limburg, vtbKultuur, De Bolster, Davidsfonds en Bibliotheek Maasmechelen

https://iefpostino.be

van en met: Ief Gilis en Steven Wouters - coproductie: Provincie Limburg, dienst Provinciaal Centrum voor Cultureel Erfgoed & C-mine cultuurcentrum Genk - coach: Jo Roets (Laika)

Organisatie: CC, Dienst Erfgoed i.s.m. Vormingplus Limburg i.s.m. vtbKultuur, De Bolster, Davidsfonds en Bibliotheek Maasmechelen  

<
>
x