vtbkultuur Maasmechelen

Maasmechelen

Nationale Knipoogdag Oudenaarde

De Knipoogdag is een jaarlijks cultureel evenement van vtbKultuur. Dit jaar vindt het plaats in Oudenaarde in de Vlaamse Ardennen. vtbKultuur Limburg legt een bus in voor de deelnemers van de Limburgse afdelingen; tijd en opstapplaats worden later bekend gemaakt.
 

Datum: 05/05/2019
Uur: 06:30
Plaats: Oudenaarde
Prijs leden: €39
Prijs niet-leden: € 42
Type: Evenement
Foto's: Bekijk foto's van deze activiteit (slideshow)

Ochtendprogramma:
In de voormiddag kan u kiezen voor één van volgende activiteiten:
 

  • Horebeke, De Geuzenhoek

In Korsele, een wijk in Horebeke, ligt de Geuzenhoek, de oudste Protestantse gemeenschap van Vlaanderen. De kleine huisjes en smalle straatjes, de verzorgde tuinen en het kerkhofje stralen een bijzondere sfeer uit. In het protestants schooltje bezoeken we het pas gerestaureerd Protestants historisch museum Abrahan Hans.
Bij aankomst worden we onthaald met een kop koffie. 
 

  • Ename, Archeologie

In Ename ademt zowat het ganse dorp geschiedenis uit! Je brengt er boeiende bezoeken aan de archeologische site met de restanten van een benedictijnerabdij en het provinciaal archeologisch museum. In het dorp tref je nog enkel verrassende erfgoedsites aan en iets verderop een natuurhistorisch bos dat al sinds de middeleeuwen verbonden is met de abdij en het dorp.
In Ename is er bij aankomst mogelijkheid tot het nemen van een kop koffie op het Museumplein.
 
Lunch: Een Adriaen Brouwermenu (driegangenmenu met een drankje) staat voor de deelnemers klaar om 12.00 uur in de Salons Mantovani te Oudenaarde.
 

  • Vrije bezoeken in de namiddag

Vanaf 14.00 uur, start het tweede gedeelte van de KnipoogDag vanop de Markt te Oudenaarde waar de deelnemers al in de juiste stemming zullen komen met een kleurrijke bloemenmarkt. Vervolgens kunnen ze de historische binnenstad vrij verkennen en deelnemen aan heel wat activiteiten.

Inschrijving: Vóór 23 maart 2019 via Roland.Barten@outlook.be met opgave van keuze van voormiddag-programma.
Betaling: Na bevestiging inschrijving op IBAN BE​22 0017 7962 4947  -  BIC GEBABEBB   -  Betaling geldt als bewijs van inschrijving.

<
>
x