vtbkultuur Maasmechelen

Maasmechelen

Knipoogweekend 2020 - Ieper en de Westhoek

Uit bezorgdheid voor de gezondheid van onze leden en deelnemers, is deze activiteit afgelast, dit in samenspraak met het CC Maasmechelen en vtbKultuur Nationaal.
Mogelijk wordt deze op een latere datum ingepland. 

 

Datum: 21/03/2020 tot 22/03/2020
Uur: 08:00
Plaats: IEPER
Prijs leden: 175€
Thema: Geschiedenis en erfgoed
Type: Meerdaagse uitstap/vtbKultuur-trip

Zet 22 maart 2020 met stip in je agenda. Die dag organiseert vtbKultuur haar jaarlijks cultureel festival KnipoogDag. 
Wegens de afstand vanuit Limburg naar Ieper, organiseert vtbKultuur een KnipoogWeekend van zaterdag 21 maart tot zondag 22 maart 2020.
vtbKultuur Limburg legt een bus in voor de deelnemers van de Limburgse afdelingen.
 

Reisprogramma

Zaterdag 21 maart 2020: Maaseik – Maasmechelen – Houthalen – Lummen – Watou – Poperinge – Ieper

Vertrekkende vanuit Maaseik en verschillende opstapplaatsen, bereiken we tegen de middag de Brouwerij Sint-Bernardus in Watou, waar we eten in de 360° rooftop ‘Bar Bernard’, met een prachtig panoramazicht op de regio.

Om 14.30 uur bezoeken we het Museumhuis Lucien De Gheus. Beeldhouwer en keramist Lucien De Gheus (1927-2013) leefde en werkte ruim 50 jaar, samen met zijn vrouw, in zijn woning en atelier, aan de rand van het stadscentrum van Poperinge. Achter de koperen voordeur stap je in de leefwereld van de kunstenaar. Elk detail werd door De Gheus ontworpen en getuigt van zijn creatieve veelzijdigheid. Je ontdekt er meteen zijn rijke oeuvre aan keramiek, gebrandschilderde ramen, tekeningen en schilderijen.

Omstreeks 16.45 uur rijden we naar het Hotel New Regina op de Grote Markt van Ieper, waar we inchecken.

Na het 3-gangen avondmaal, maken we ons klaar om te wandelen naar de Menenpoort, waar we om 20.00 uur de Last Post plechtigheid bijwonen. VtbKultuur Limburg zal als socio-culturele vereniging een krans neerleggen.

Zondag 22 maart 2020: Ieper – Zonnebeke – Ieper – Lummen – Houthalen – Maasmechelen – Maaseik

Ochtendprogramma

In de voormiddag, van 10.00 tot 12.00 uur, nemen we deel aan de begeleide busrondrit ‘Littekens van de Groote Oorlog’ met een bezoek aan het Passchendaele Memorial Park te Zonnebeke (7 herinneringstuinen die aangelegd zijn in de symbolische vorm van een klaproos)
en het Tyne Cot Cemetery Passendaele (de grootste Commonwealth begraafplaats op het vasteland en belangrijkste getuige van de bloedige slag van Passendale).
 
Lunch: Om 12.15 uur eten we een groepsmaaltijd, in de buurt van Zonnebeke.

Vrije bezoeken in de namiddag

Vanaf 14.00 uur, start het tweede gedeelte van de KnipoogDag vanop de Grote Markt te Ieper waar we al in de juiste stemming zullen komen met fijne straatanimatie. Vervolgens kunnen we de historische binnenstad vrij verkennen en deelnemen aan heel wat activiteiten

De KnipoogDag sluiten we om 17.15 uur af ter hoogte van het evenementenplein Cultuurcentrum Het Perron. Het einde van het cultureel stadsfestival is voorzien om 18.00 uur.

Meer info vind je vanaf 15 januari 2020 op www.knipoogdag.be

Deelname: € 175,00 per persoon in een tweepersoons- of twinkamer.
Supplement éénpersoonskamer: € 25,00.

Deze uitstap is enkel voor leden van vtbKultuur. Indien je wilt meegaan ... voor 10€ zijn jij en al de leden van je gezin lid. 


All-in (transport per bus, fooi chauffeur, gidsen, hotel half pension, citytax, maaltijden, entreegelden, deelname KnipoogDag) met uitzondering van persoonlijke uitgaven, dranken bij de maaltijden en het avondeten tijdens de terugreis.

Inschrijving: Voor
14 februari 2020  via e-mail naar roland.barten@outlook.com of maasmechelen@vtbkultuur.be via GSM naar +32(0)475 89 40 54
Gelieve te vermelden bij inschrijving indien u vegetarisch wenst te eten.

Betaling: Na bevestiging van inschrijving, betaling van het inschrijvingsgeld op rekeningnr.  IBAN BE22 0017 7962 4947  -  BIC GEBABEBB van vtbKultuur Maasmechelen met vermelding “Ieper” en ook of u vegetarisch wenst te eten.

Onze partner: B&V Reizen – Vergunning C3297
Vertrekuren: Worden later meegedeeld.

<
>
x