vtbkultuur Maasmechelen

Maasmechelen

Het Zwanenmeer

Het mooiste ballet ter wereld.

Datum: 18/10/2019
Uur: 20:00
Plaats: Ethias Arena
Adres: Ethias Arena , 3500 Hasselt
Thema: Muziek
Type: Podiumactiviteit - concert

Meer dan een eeuw na zijn creatie, is ‘Het Zwanenmeer’ nog steeds het meest gedanste en voor velen ook het mooiste ballet ter wereld. Het is een onsterfelijk sprookje over liefde en de eeuwige strijd tussen licht en duisternis , gesymboliseerd door de zwarte en witte zwanen, Odile en Odette. De dansers brengen de liefde tussen prins Siegfried en prinses Odette tot leven. ‘Het Zwanenmeer’, met de onvergetelijke muziek van Tchaikovsky, is ongetwijfeld één van de meest romantische verhalen die ooit op muziek zijn gezet. Dit meesterlijke stuk bevat alle rijke elementen van het romantische ballet uit de 19e eeuw, en is een hoogtepunt van de klassieke dans zoals we die vandaag kennen.

1895 werd een mijlpaal in de balletgeschiedenis, dat jaar werd namelijk ‘Het Zwanenmeer’ in een bewerkte uitvoering van de befaamde choreografen Petipa en Ivanov en componist Tchaikovsky opgevoerd. Dé klassieker der klassiekers was ontstaan. Ballet zou nooit meer hetzelfde zijn.

Het Zwanenmeer vertelt het romantische verhaal over de liefde tussen prins Siegfried en prinses Odette. Odette, koningin van de zwanen, is samen met andere jonge, onschuldige meisjes betoverd door de kwaadaardige tovenaar Von Rothbart. Zij leven als zwanen en kunnen enkel rond middernacht hun menselijke vormen aannemen. Alleen échte en zuivere liefde kan deze betovering doorbreken.

Wanneer prins Siegfried het meisje Odette ziet, is hij op slag verliefd en wil hij er alles aan doen om de vloek op te heffen. Maar Von Rothbart kan dat echter niet toelaten en bedenkt een vreselijk plan om de twee geliefden uit elkaar te houden.
 
Prijs: Cat 1 kaarten aan 53,1€ i.p.v. 59€ en Cat 2 kaarten aan 44€ i.p.v. 49€.

Opgelet: er wordt geen transport ingelegd, ieder voorziet in zijn eigen vervoer .....  Carpoolen eventueel mogelijk.

 
Aanmelden bij Roland Barten  +32(0)475 89 40 54 of via e-mail  Roland.Barten@outlook.com

 

Betaling : Na bevestiging van de inschrijving, door overschrijving op rekeningnummer IBAN BE22 0017 7962 4947  -  BIC GEBABEBB van vtbKultuur Maasmechelen met vermelding "Zwanenmeer" voor 19 september

Foto’s © Music Hall 

 

 

<
>
x