vtbkultuur Maasmechelen

Maasmechelen

De wereld van BRUEGEL & het Vlaamse Parlement

Een exclusief bezoek aan de tentoonstelling van 70 prenten van Bruegel in de Koninklijke Bibliotheek (voorbehouden aan vtbKultuur).

Er zijn geen inschrijvingen meer mogelijk. VOLZET.

Datum: 07/11/2019
Uur: 12:30
Plaats: Koninklijke Bibliotheek
Plaats van bijeenkomst: Brussel
Prijs leden: nog niet bepaald
Prijs niet-leden: nog niet bepaald
Thema: Beeldende kunst
Type: Evenement
Foto's: Bekijk foto's van deze activiteit (slideshow)

Iedereen kent Bruegel als wereldberoemd schilder, maar wist u dat Bruegel in zijn tijd vooral bekend was om zijn prenten? Dit is de eerste – en mogelijk de laatste – keer dat u de kans krijgt om Bruegels prenten van dichtbij te bewonderen. De Koninklijke Bibliotheek van België bewaart een complete en ongeëvenaarde collectie die tijdens het Bruegeljaar exclusief wordt tentoongesteld. De tentoonstelling ‘The World of Bruegel in Black and White’ neemt u mee in de imaginaire wereld van deze Vlaamse meester.

Zo’n 450 jaar geleden, tijdens de 16deeeuw, was Vlaanderen het centrum voor de productie van en de handel in prenten. Breugel en zijn uitgever, Hiëronymus Cock, speelden een sleutelrol in deze periode. Hun meesterlijk vakmanschap en ondernemingszin staan centraal in de tentoonstelling.

‘The World of Bruegel in Black and White’ wordt een unieke ervaring die u meevoert in de leefwereld van Bruegel en zijn tijdgenoten. Ontdek hoe Bruegel inspiratie vond in het Italiaanse landschap en laat deze kans om de originele Bruegelprenten te bewonderen zeker niet liggen.

Veel van de werken worden in verschillende edities of 'lijsten' bewaard. Voordat een eerste editie op de markt kwam en over de hele wereld kon worden verspreid, had een prent al een lange weg afgelegd. Ontdek tijdens de tentoonstelling hoe het proces verliep, van tekening tot prent.

Bewonder Bruegels Italiaanse landschappen, enkele originele voortekeningen, de 7 hoofdzonden, deugden en andere prachtige prenten. Duik in Bruegels imaginaire wereld en laat je verrassen door de bijzondere figuren en details.

Deze buitengewone tentoonstelling speelt zich af in het Paleis van Karel van Lotharingen, een unieke locatie uit de 18deeeuw in het hart van Brussel. Mis deze kans niet om de minder bekende meesterwerken van Bruegel te ontdekken!

vtbKultuur Maaseik legt voor deze activiteit een bus in vanuit Maaseik, en voorziet in de namiddag een bezoek aan het Vlaams Parlement (met als afsluiten een kop koffie en een gesprek met aanwezige parlementariërs ...).

Er zijn maximaal 200 plaasten (voor gans vtbKUltuur nationaal) dus snel zijn is de boodschap.

Indien er voldoende belangstelling is vanuit Maasmechelen, stopt de bus ook aan de carpoolparking, afrit E314 Maasmechelen.

 

<
>
x