vtbkultuur Maasmechelen

Maasmechelen

Daguitstap Bonn (Duistland) Beethoven 2020

 

Ter gelegenheid van de 250e geboortedag van de grote componist en visionair Ludwig van Beethoven (1770-1827) bezoeken wij z’n geboortestad Bonn.

 

Datum: 04/04/2020
Uur: 08:00
Plaats: BONN - Duitslannd
Prijs leden: 70€
Prijs niet-leden: 75€
Thema: Muziek
Type: Groepsbezoek

In de voormiddag bezoeken we in de Bundeskunsthalle de tentoonstelling “Beethoven – Wereld. Burger. Muziek.” De tentoonstelling toont de belangrijkste woon- en werkplaatsen van Beethoven en verbindt deze met zijn muzikale werk. Bij de verschillende thema’s worden telkens muzikale meesterwerken toegewezen. Verder worden er unieke, originele museumstukken en iconische portretten getoond, die de persoonlijkheid van de componist weergeven. Gedurende deze Nederlandstalige rondleiding, ontdekken we niet alleen de werkwijze van de componist, maar ook de cultuurhistorische context van zijn leven en werk.

Na de lunch, in het Restaurant Bönnsch, wandelen we naar het geboortehuis van Ludwig van Beethoven. We krijgen een inleiding over het Beethoven-Haus. Daarna bezoeken we in kleine groepjes het museum, waar we in de 12 ruimtes een dieper inzicht in het leven en werk van de grote componist krijgen. We eindigen ons bezoek met een pianoconcert, waarbij we genieten van Beethovens muziek gespeeld op een historische Hammerflügel (Fortepiano) uit 1824.

Daarna is er nog vrije tijd om de stad Bonn verder te ontdekken en op het Münsterplatz het monument ter ere van Beethoven te bekijken.

Inschrijving: Voor 14 maart 2020  via e-mail naar roland.barten@outlook.com of maasmechelen@vtbkultuur.be
via GSM naar 
+32(0)475 89 40 54
Gelieve te vermelden bij inschrijving indien u vegetarisch wenst te eten.

Betaling: Na bevestiging van inschrijving, betaling van het inschrijvingsgeld op rekeningnr.  IBAN BE22 0017 7962 4947  -  BIC GEBABEBB
van vtbKultuur Maasmechelen met vermelding “Bonn” en ook of u vegetarisch wenst te eten.


Onze partner: B&V Reizen – Vergunning C3297
Vertrekuren: Worden later meegedeeld.

foto's  © Bundeskunsthalle/Beethoven Haus Bonn

<
>
x