vtbkultuur Maasmechelen

Maasmechelen

Bezoek aan Maastricht - Aachen Airport

In een programma van 2,5 uur krijgen we een indruk van de dagelijkse activiteiten op en rondom een regionale luchthaven. 
Datum: 06/04/2019
Uur: 10:00
Uur van samenkomst: 09:50
Plaats: Maastricht - Aachen Airport
Adres: Vliegveldweg 21, 6235 Ulestraten - Nederland
Plaats van bijeenkomst: Café Bergrust
Prijs leden: € 27
Prijs niet-leden: € 29
Type: Evenement
Foto's: Bekijk foto's van deze activiteit (slideshow)

Bij aankomst op de luchthaven worden we ontvangen met koffie en vlaai in café Bergrust aan de Vliegveldweg 21 in Ulestraten.
Behalve een inleiding over de geschiedenis van de luchthaven en het dagelijkse reilen en zeilen, krijgen we ook een historische film (1995) te zien over het ontstaan van het vliegveld. 

Na aanmelding bij de havendienst, douane en Koninklijke Marechaussee maken we met een (verzegelde) personenbus een rondrit over het luchthaventerrein.
Een gids die zijn sporen verdiend heeft in de luchtvaart opent voor ons deuren die normaal gesloten blijven. Heb je al eens een vliegtuighangaar van dichtbij gezien of een vliegtuigspuithangaar? Wat is de taak van F.I.O., luchtverkeersbeveiliging of het KNMI? Ooit op een platform geweest? Wat weet je van de scholing, training en omscholing van beroepsvliegers en van onderhoudsmonteurs?

Org : vtbKultuur Maaseik, Maasmechelen en Lanaken

Deelnemers aan de excursie dienen een identiteitsbewijs te kunnen voorleggen. Zonder dit geen mogelijkheid tot deelname.

Aanmelden voor 30 maart 2019 bij Roland.Barten@outlook.com.
Betaling op IBAN BE​22 0017 7962 4947  -  BIC GEBABEBB   -  Betaling geldt als bewijs van inschrijving 

<
>
x