vtbkultuur Maaseik

Maaseik

Museum van de vrouw in Echt en Abdij van Lilbosch

De afdelingen VTBKultuur Maaseik en Maasmechelen organiseerden op 16 oktober een gezamenlijk bezoek aan Echt.  Na een gegidste rondleiding in het Museum van de Vrouw met de tentoonstelling “groote gezinnen, en huis vol”, kregen we in de  in de “gooi kamer” koffie en vlaai.   Daarna was er een begeleid bezoek aan de Cisterciënzer Abdij Lilbosch, met ruime aandacht voor de levenswijze van de broeders, voor de ontstaansgeschiedenis, het landschap en de ontginning van het moerasgebied.

Verder was er ook een bezoek aan de boerderij en de Livar-varkens. Dit LImburgs kloosterVARken staat in het teken van een onderscheidende smaak en vleeskwaliteit en een vorm van dierhouderij die rekening houdt met het natuurlijke gedrag en leefomgeving van het varken dat zich uit in maximaal dierenwelzijn.

De combinatie van granen, bijzondere rassen en het scharrelen in een buitenloop maakt Livarvlees tot een uniek product. De varkens van Livar doen niet onder voor de beste scharrelvarkens uit Spanje of Italië.  Vele deelnemers kochten dan ook een product in de abdijwinkel. Tenslotte werd ook een kijkje genomen in de vluchtbunker die de Duitse bezetter in 1942 heeft gebouwd.

 

Bezoek Echt

<
>
x