vtbkultuur Maaseik

Maaseik

Zomeropera Alden Biesen

Kom met ons en geniet van de zomeropera "L'Italiana in Algeri" in het unieke decor van de Landcommanderij Alden Biesen

Datum: 29/05/2019
Uur: 20:20
Uur van samenkomst: 20:00
Plaats: Landcommanderij Alden Biesen
Adres: Kasteelstraat 6, 3740 Bilzen
Prijs leden: 55€ of 45€
Prijs niet-leden: 57€ ofwel 47€
Thema: Muziek
Type: Podiumactiviteit - concert

Regisseur Bruno Van Heystraeten brengt deze komische opera (in 2 bedrijven) als een verhaal in een verhaal. Hij laat het publiek kennismaken met een operagezelschap dat repeteert voor de première van L’Italiana in Algeri. 

Het is een luchtig doch ingewikkeld verhaal waarbij 3 mannen dezelfde Italiaanse vrouw begeren en zij hen zo weet te manipuleren dat zij uiteindelijk triomfeert. De partituur is veeleisend en vraagt grote virtuositeit van zowel de zangers als het orkest.  De zenuwen staan gespannen, en in de chaos ontstaan er intriges in de backstage. 
Zo zullen we ontdekken dat de regisseur verliefd is op zijn hoofdrolspeelster, dat de naaister met moeite de hele troep aangekleed krijgt, dat de regie-assistent steeds achter de feiten aanloopt, het decor nog niet klaar is de avond vóór de première, enkele zangers mekaar totaal niet kunnen luchten al moeten ze hevige verliefden spelen en zo veel meer…    Wat blijkt? De relaties tussen de personages in de opera lijken verdacht veel op de realiteit naast de scène. 

Met regisseur Bruno Van Heystraeten, dirigent Cameron Burns, decorontwerper Marnik Baert, kostuumontwerpster Hilde Colaers en een topcast beschikt Zomeropera over een creatief dreamteam voor een muzikaal hoogstaande en uiterst vermakelijke voorstelling. 

Aanvang 20u30, einde voorzien rond 22u30 – voorstelling zonder pauze.

Inbegrepen: 1 glaasje schuimwijn (of ander drankje).

Prijs: Leden € 55 of 45 €   niet-leden: € 2extra

Inschrijving: vóór 26 maart 2019 bij joskalders@skynet.be inclusief betaling op BE76 7350 2752 9695 van vtbkultuur Maaseik.

 

 

<
>
x